29.5.13

Σύρος Αξιωματούχος: ''Η ΕΕ στηρίζει τους τρομοκράτες''


Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την απόφαση της ΕΕ να άρει το εμπάργκο όπλων λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα σαμποτάρει τις ειρηνευτικές προσπάθειες, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.
 
«Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ αποδεικνύει ότι παρακωλύουν τις διεθνείς προσπάθειες με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη συριακή κρίση η οποία βασίζεται στον διεθνή διάλογο μεταξύ των Σύρων», μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών που διατήρησε την ανωνυμία του.
 
Η ΕΕ αποφάσισε τη Δευτέρα να άρει το εμπάργκο όπλων προς την Συρία ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις παρότι οι υπουργοί συμφώνησαν να μην προμηθεύσουν με όπλα τους αντάρτες πριν από τον Αύγουστο. Ο σύρος αξιωματούχος κατηγόρησε την ΕΕ ότι παρέχει «στήριξη και ενθαρρύνει τους τρομοκράτες με το να τους προμηθεύει με όπλα παραβιάζοντας την διεθνή νομοθεσία και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το ρεπορτάζ.
 
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα δώσει συνέντευξη αύριο στο τηλεοπτικό δίκτυο της λιβανικής Χεζμπολάχ, ένοπλης σιιτικής οργάνωσης που μάχεται στο πλευρών των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία στη σελίδα της στο Facebook.
 
Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τα επίσημα συριακά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ηγέτης της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα υποσχέθηκε «νίκη» στους οπαδούς του στις μάχες που διεξάγονται τώρα στη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Κουσέιρ, περίπου 10 χλμ από τα λιβανικά σύνορα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr