12.5.13

Πάρτι με κρατικά κινητά


Mobile-Alerts
Απεριόριστο χρόνο ομιλίας με τα λεφτά του ελληνικού λαού έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους κορυφαίοι δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι ακόμα και σήμερα επιδίδονται σε απίστευτα όργια σπατάλης που παραπέμπουν σε εποχές '80 και '90.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρούσε σε επιπλόν περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 400.000.000 ευρώ, το ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε (και πληρώνει) ημερήσια κόστη τηλεφωνίας που ανέρχονται σε 850.000 ευρώ.

Όπως διαβάζουμε στα Παραπολιτικά, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς ο αριθμός τους έφτανε τα 1000 με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ . Ακολουθούσε το Υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ ενώ το Οικονομικών έφτανε τα 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ με κόστος 99.985 ευρώ.
Επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες.
Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάθε αλλαγή υπουργού επιφέρει νέες συνδέσεις. Μόλις τον Ιούνιο του 2011 επί Δημήτρη Ρέππα είχε εγκριθεί η προμύθεια 6 κινητών για τον υπουργό, την ασφάλεια και τους συνεργάτες για να επανέλθει το υπουργείο επί Α. Μανiτάκη τον Ιούλιο του 2012 με 5 νέες συνδέσεις. Ευτυχώς, ενδιάμεσα ο υπηρεσιακός Π. Αποστολίδης είχε περιοριστεί σε μόνο μία τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κυβέρνηση μη έχοντας βάση δεδομένων για να ελέγξει το κόστος επιχείρησε άτυπα να αποταθεί στην αγορά για να αποκομίσει στοιχεία.
Χαρακτηριστικά, τον Μάρτιο δημοτική επιχείρηση στην Κω ξόδεψε 1400,36 ευρώ και δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κόρινθο 524,45 ευρώ. Το Ειδικό Ταμείο Οργανώσεων Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών χρέωσε το Δημόσιο με 4.183 ευρώ για το 2012 και η ΑΕΜΥ για λογαριασμό αξιωματούχου και για ένα μόνο μήνα 520,79 ευρώ.
Παρόμοιο λογαριασμό εμφάνισαν η Ιστιαοπλοική Ομοσπονδία, η Ανωνυμή Εταιρεία Ραδιοφώνου Αμαλιάδας αλλά και εκατοντάδες άλλοι οργανισμοί. Η πιο καραμπινάτη δαπάνη ήταν στον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπου ο διευθύνων σύμβουλος ενέκρινε δαπάνη 19.90 ευρώ για την αγορά θήκης για το κινητό του τηλέφωνο!
Την όλη υπόθεση που ξεπερνά κάθε φαντασία περιγράφει σε ερώτηση ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος δηλώνει πως εάν τα Υπουργεία είχαν την ευαισθησία από το 2005, θα είχαν μπει στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και θα υπήρχε ετήσιο κέρδος 160 εκατ. ευρώ. όταν κόπηκαν οι μισθοί των ενστόλων για 180 εκατ. ευρώ.
 spirospero.gr