21.5.13

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΗΠΑ: "Ιρανοί συμμετείχαν στις μάχες της Κουνέιρ"


Oι ΗΠΑ δεν μπορούν να χωνέψουν την βαριά ήττα που υπέστησαν οι σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στην Κουσέιρ της Συρία και τώρα παραπονούνται ότι συμμετείχαν στις μάχες και ... ξένοι, δηλαδή Ιρανοί, λες και αγνούν ότι οι περισσότεροι από τους "αντάρτες" στην Συρία είναι ξένοι μισθοφόροι, ενώ και δυτικές ειδικές δυνάμεις παίρνουν μέρος στην σύγκρουση στο πλευρό των ισλαμιστών.
Έτσι ανακάλυψαν προκαλεί θυμηδία η δήλωση ότι"Ιρανοί βρίσκονται στις τάξεις της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που συμμετέχει μαζύ με τις κυβερνητικές δυνάμεις στις μάχες για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης του Κουσέιρ, στην κεντρική Συρία", που ξεστόμισε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Πρόκειται για την πιο εμφανή άμεση ανάμειξη της Χεζμπολάχ στη Συρία και έχουμε κατανοήσει πως στον ίδιο τομέα υπάρχουν επίσης Ιρανοί», επεσήμανε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, μιλώντας στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στο Μασκάτ.
Ο ίδιος αξιωματούχος, που υποστήριξε πως διαθέτει τη σχετική πληροφόρηση από τον ίδιο τον επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (των ανταρτών...), δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιες εκτιμήσεις για τον αριθμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, ή των Ιρανών που συμμετέχουν στις μάχες, ούτε και για τον ακριβή ρόλο που διαδραματίζουν στη σύρραξη οι Ιρανοί αυτοί.
«Δεν γνωρίζω εάν οι Ιρανοί εμπλέκονται άμεσα στις μάχες», υποστήριξε ο ίδιος, καταγγέλλοντας συνάμα την «άμεση ανάμειξη των ξένων στο συριακό έδαφος στο πλευρό της κυβέρνησης».
Όσο για τους μαχητές της Χεζμπολάχ, «αυτοί εμπλέκονται άμεσα στις οδομαχίες», πρόσθεσε ο ίδιος, επικαλούμενος την ηγεσία των ανταρτών. «Ο ρόλος του Ιράν και της Χεζμπολάχ έχει αυξηθεί κατά σημαντικό βαθμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών», σημείωσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 31 μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Κυριακή, στις μάχες στο Κουσέιρ.
Η πόλη ουσιαστικά έχει πέσει στα χέρι του συριακού Στρατού...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr