8.5.13

Η Ελλάδα της τρόικας "σκοτώνει" τα παιδιά της - Αυξάνει η "μαύρη" λίστα αυτοκτονιών στις Ε.Δ.


ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Χθες ήταν η αυτοκτονία του υπολοχαγού στη Χαλκίδα. Πριν μερικές ημέρες ένας εθνοφύλακας στη Μυτιλήνη πήρε το G3 και έβαλε τέλος στη ζωή του. Δυο μήνες πριν ένας επαγγελματίας οπλίτης αυτοκτόνησε στον Έβρο. Σε όλες τις περιπτώσεις τα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Η «μαύρη» λίστα των αυτοχειριών συνεχώς αυξάνεται, προκαλώντας σοκ στην οικογένεια των Ένοπλων Δυνάμεων.
Συγκινείται κανείς; Είναι ξεκάθαρο πώς όχι. Γιατί αν υπήρχε έστω και ίχνος ευαισθησίας εδώ και αρκετά χρόνια οι αξιωματικοί θα ζούσαν με το κεφάλι ψηλά και δεν θα έτρεχαν να νοικιάσουν μία άδεια ταξί να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, δεν θα έκαναν τα γκαρσόνια σε εστιατόρια και καφέ, δεν θα αναλάμβαναν αποστολές στο εξωτερικό όπως στον Κόλπο του Άντεν στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας έχει «σφάξει» τους μισθούς των στρατιωτικών, έχει καταργήσει κάθε υποτυπώδες επίδομα τους δίδονταν για τα νυχτερινά, τις αργίες, τα εκτός έδρας, τις ασκήσεις και τους έχει καταντήσει επαίτες. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι οικονομικές αρχές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συγκλονίζουν. Εκατοντάδες λαμβάνουν εκκαθαριστικά μόλις μερικών δεκάδων ευρώ (εξαιτίας των δανείων που είχαν πάρει), χιλιάδες είναι αυτοί που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ ακόμη και αν τους πιστώνεται πλήρως ο μισθός, δεν αρκεί ούτε για το πρώτο 10ήμερο του μήνα.
Πώς να αντέξει κανείς με αξιοπρέπεια στρατιωτικού όταν εισπράττει μερικά εκατοστάρικα ως μισθό και πρέπει από τη μία άκρη της χώρας, τον ακριτικό Έβρο, ως της άλλη άκρη της χώρας, το Φαρμακονήσι να ζήσει ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του. Ο υπολοχαγός που αυτοκτόνησε χθες στη Χαλκίδα προσπάθησε να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας και εκτός Στρατού. Τέτοιους στρατιωτικούς θέλει η κυβέρνηση; Εξαθλιωμένους, με συσσίτια και εξαρτώμενους οικονομικά από εργασίες του ιδιωτικού τομέα;
Για να μπορούν οι στρατιωτικοί να κάνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες υπερήφανους, όπως πρόσφατα οι αεροπόροι που αρίστευσαν στο TLP του ΝΑΤΟ θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν υψηλά το ηθικό και να είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή τους. Αυτό δεν γίνεται με τα οικονομικά προβλήματα να αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους, ούτε με δηλώσεις στήριξης και κατανόησης από την πολιτική ηγεσία. Τα ευχολόγια έχουν τελειώσει. Η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει.
Πρέπει όμως και τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων να βρουν άλλους υπεράσπισης των οικογενειών τους που θα «πονέσει» η κυβέρνηση των υποτακτικών στην τρόικα. Οι αυτόχειρες μόνο τις οικογένειες τους βυθίζουν στο πένθος. Η κυβέρνηση παραμένει ασυγκίνητη, όπως και με τις χιλιάδες άλλες αυτοκτονίες πολιτών που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια της επέλασης των δανειστών στη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr