27.5.13

ΚΥΠΡΟΣ: Διαμαρτυρία για τη λιμουζίνα Χριστόφια, έξω απο τη Βου

Προτεινόμενο μοντελάκι από την Efenpress!
Έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων συγκεντρώθηκε το πρωί ομάδα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για να πραγματοποιήσει συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αγοράς λιμουζίνας για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

 Μπροστά από την είσοδο της Βουλής, οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα αυτοκίνητο και τοποθέτησαν σε αυτό τροχούς, ενώ κρατούσαν και πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Απαιτούμε τιμωρία των ενόχων».


«Η σημερινή συμβολική εκδήλωση θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους Βουλευτές να μην εγκρίνουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών το αίτημα της Κυβέρνησης για μία παροχή 43 χιλιάδων ευρώ για την αγορά λιμουζίνας πολυτελείας για τον πρώην Πρόεδρο» είπε σε δηλώσεις του ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
Ανέφερε ακόμα ότι αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση νόμου των Οικολόγων για καθολική κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνουν όλοι οι πρώην αξιωματούχοι.
Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι Οικολόγοι έχουν στοχεύσει μόνο τον κ. Χριστόφια, «ο οποίος βεβαίως ευθύνεται τα μάλα για τα βάσανα του κυπριακού λαού» είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο οι απλοί πολίτες να αναλαμβάνουν βαριά βάρη λόγω της οικονομικής κρίσης και οι αξιωματούχοι αυτού του κράτους, νυν και πρώην, να λαμβάνουν τέτοια υπερβολικά και προκλητικά προνόμια».
Συνέχισε λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση» οι Οικολόγοι δεν μειώνουν τις ευθύνες και άλλων, όπως οι εποπτικές Αρχές, η ΚΤ, οι τραπεζίτες.  «Όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Δεν πρέπει να την βγάλουν καθαρή γιατί έχουν πραγματικά ξημαρίσει τη ζωή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Άντρη Μακαρία Στυλιανού, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην αστυνομική φρούρηση πρώην αξιωματούχων του κράτους, λέγοντας ότι πρέπει «να την πληρώνουν από μόνοι τους εάν έχουν ενοχές και δεν έχουν πράξει σωστά το καθήκον τους ενώπιον του κυπριακού λαού. Δεν υποχρεωμένος ο κυπριακός λαός να τους πληρώνει και φρούρηση επειδή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους», είπε.
http://www.cytoday.eu