26.5.13

Ηρωϊκή αντίσταση των Συρίων: Μία χούφτα πολιτοφύλακες διέλυσαν τριπλάσιο αριθμό ισλαμοφασιστών. Συντριβή και στο Ιράκ



Όταν ο λαός αφυπνίζεται και ενώνεται για να προστατεύσει την πατρίδα του, οποιοδήποτε αριθμητικό πλεονέκτημα των εισβολέων εξανεμίζεται. 

Πριν από λίγες ώρες, δυνάμεις ισλαμοφασιστών επιτέθηκαν σε απομονωμένο σημείο ελέγχου στην Sayeda Zeinab που φυλασσόταν από 20 στρατιώτες και 30 πολιτοφύλακες. 

Μετά από σκληρή μάχη, οι Σύριοι απέκρουσαν τους εισβολείς που άφησαν πίσω 28 νεκρούς και 12 τραυματίες.
Τις τελευταίες ώρες, η κυβέρνηση του Ιράκ έχει εξαπολύσει κολοσσιαία επίθεση στην έρημο δυτικά της χώρας, στα σύνορα με την Συρία, όπου ισλαμοφασίστες διατηρούν ορμητήρια.


 Η επίθεση ήταν συντριπτική και συμμετείχαν τουλάχιστον 20,000 άνδρες του 
Ιρακινού στρατού. Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο, οι Ιρακινές δυνάμεις έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε ακτίνα 600 χλμ (!!) κατά μήκος των Συρο-Ιρακινών συνόρων με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι βάσεις των ισλαμιστών και να συλληφθούν αρκετά μέλη των οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.


Σύμφωνα με τον στρατηγό Ali Ghaidan Majeed, η επιχείρηση είχε υποστήριξη από αέρος, ενώ στόχος είναι η εξόντωση των τρομοκρατών που εδρεύουν στην έρημο και εισβάλλουν από εκεί στο Συριακό έδαφος.


Οι δηλώσεις αυτές “προβλημάτισαν” δυτικές πηγές που ανησυχούν για διάχυση της κρίσης στο “Σιιτικό Ιράκ”, αποκρύπτοντας βέβαια ότι οι Σιίτες είναι μόνιμος στόχος της γενοκτονικής δράσης των τρομοκρατών, άρα το Ιράκ έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες του. 

Τουλάχιστον δύο υψηλόβαθμα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα είναι μεταξύ των νεκρών από την επιχείρηση, ενώ ο στρατός δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον συνολικό αριθμό συλληφθέντων και εκτελεσμένων ισλαμιστών.

olympia