22.5.13

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ

Μπερδεύτικε ο σκύλος...( ο σκύλος δεν αναφέρεται
στο συγκεκριμένο βουλευτή)

 « Όποια και αν είναι η είδηση ( σκύλος δάγκωσε άνθρωπο ή άνθρωπος δάγκωσε σκύλο) πρέπει να διασταυρώνεται ρε παιδιά » λέει ο βουλευτής και δημοσιογράφος και συμπληρώνει….
           
Επειδή έχω σκύλο εδώ και πολλά χρόνια ( τον αγαπημένο μας Μπαζ), επειδή ως δήμαρχος Βριλησσίων ασχολήθηκα με την προστασία των αδέσποτων ( την περίοδο , μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων όταν κάποιοι ήθελαν να τα θανατώσουν ! ) , επειδή  είμαι φίλος και υποστηρικτής του Συλλόγου « SOS Αδέσποτα Βριλησσίων»  και επειδή εγράφησαν διάφορα τερατώδη (ειδικά τις τελευταίες δύο ημέρες) σχετικά με τον «σκύλο που δάγκωσε τον Ντινόπουλο»  θέλω , με την σειρά μου (και για πρώτη φορά!) να πω τα παρακάτω.

                                                    Το γεγονός

Στις 9 Μαΐου , στις 8 το πρωί , μου επιτέθηκε σκύλος στην παραλία του Λωλαντώνη στην Πάρο και με δάγκωσε στα δύο πόδια . Τον σκύλο αυτόν δεν τον γνώριζα . Στην περιοχή του Λωλαντώνη νοικιάζω σπίτι ενός δωματίου με κουζίνα  το Πάσχα και το καλοκαίρι.
Φίλοι μου , ντόπιοι , με πληροφόρησαν ( από την περιγραφή του σκύλου που τους έκανα) ότι το σκυλί ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία ο οποίος διαθέτει βίλλα στην περιοχή μέσα σε μεγάλη έκταση.  Τον γνωρίζω , χωρίς , βέβαια, να έχω φιλική σχέση μαζί του.
Για πρώτη φορά επισκέφθηκα την βίλλα του στις 9 Μαΐου , στις 08.30 το πρωί , όπου διαπίστωσα ότι , μέσα σε ένα τεράστιο σιδερόφρακτο κλουβί , βρισκόταν ένα σκυλί που αναγνώρισα ότι ήταν το σκυλί που με είχε δαγκώσει.
Το σκυλί ήταν εμβολιασμένο , αλλά ο ιδιοκτήτης του παραδέχθηκε ότι ήταν επιθετικό γι’ αυτό άλλωστε είχε κατασκευάσει το τεράστιο σιδερόφρακτο κλουβί μέσα στο οποίο αυτό διέμενε , όταν δεν το άφηναν  ελεύθερο να κυκλοφορεί στις παραλίες.
Ντόπιοι με πληροφόρησαν ότι , δυστυχώς , το συγκεκριμένο σκυλί  (ασφαλώς χωρίς δική του υπαιτιότητα) εκδηλώνει , εδώ και καιρό,  επιθετική συμπεριφορά όχι μόνον προς ανθρώπους , αλλά και προς άλλα μικρότερα ζώα της περιοχής.
Στις 10.00 επισκέφθηκα τον χειρουργό ιατρό Γιάννη Τσιγώνια , ο οποίος περιποιήθηκε τα τραύματα στα δύο πόδια, στις 10.15 πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και δήλωσα το γεγονός , τονίζοντας στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου και στις 10.45 αναχώρησα ( με εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί πριν πολλές ημέρες)  ακτοπλοϊκώς ( στο κατάστρωμα του Blue Star) για τον Πειραιά.

Η καταγραφή του γεγονότος στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε για να εξετάσει το σκυλί  κτηνίατρος , όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Πράγματι το σκυλί εξετάστηκε από τον κτηνίατρο Νίκο Τσιγώνια , στον οποίο αναγκάστηκα να τηλεφωνήσω δύο ημέρες μετά ( στις 11 Μαΐου) όταν παρουσιάστηκε έντονο οίδημα, πυρετός και πόνος στο αριστερό πόδι.
Με διαβεβαίωσε ότι από την εξέταση είχε προκύψει ότι το σκυλί ήταν υγιές , αλλά ότι έπρεπε να ακολουθήσει και δεύτερη εξέταση μία εβδομάδα μετά το δάγκωμα.
Επειδή ο πόνος ήταν έντονος πήγα , στις 11 Μαΐου , στις 14.30 , στο χειρουργικό τμήμα του εφημερεύοντος Ιπποκράτειου Νοσοκομείου , όπου μου συνέστησαν ισχυρή αντιβίωση για μια εβδομάδα αφού το δάγκωμα του σκύλου είχε μεταδώσει κάποια (άγνωστα)μικρόβια.
Με την αντιβίωση το οίδημα σιγά- σιγά  υποχώρησε και σε μια εβδομάδα το τραύμα ιάθηκε.

                                       Περί δημοσιογραφίας
Στις 14 Μαΐου , στις 15.30 , μου τηλεφώνησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής και με πληροφόρησε ότι κάποια ιστολόγια έγραφαν πως  με δάγκωσε…  αδέσποτο  σκυλί σε … σοκάκι της Πάρου. 
Με ρώτησε αν ήταν αλήθεια. Του περιέγραψα το περιστατικό όπως ακριβώς συνέβη.
Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά που μίλησα σε δημοσιογράφο για το δάγκωμα του σκυλιού και μάλιστα ύστερα από δικό του τηλεφώνημα , αφού ο Τάκης Χατζής , ως επαγγελματίας  δημοσιογράφος , θέλησε να διασταυρώσει την πληροφορία.
Αυτό , δηλαδή, ακριβώς που δεν έκαναν όσοι (όχι πολλοί) έγραψαν διάφορα άλλα … από το (όποιο) μυαλό τους.

                                              Η αγάπη για τα ζώα
Πιστεύω ότι η αγάπη για τα ζώα απαιτεί και υπευθυνότητα από τους ανθρώπους ώστε  να προστατεύουν  πρώτα από όλα το δικό τους σκυλί και μετά τους συνανθρώπους τους αλλά και τα άλλα ζώα από τυχόν επιθετική συμπεριφορά του σκυλιού τους.
Γιατί καλά τώρα ο (διόλου ευθυνόμενος) Ρίγκο  δάγκωσε βουλευτή  σκορπώντας ρίγη χαράς  σε όσους αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα ή εμένα προσωπικά ( και των οποίων τα σχόλια, ως δημόσιο πρόσωπο , κατανοώ)
Τι θα γινόταν όμως αν είχε δαγκώσει κάποιον άλλο ;

                             Ας μην μιλήσουμε , όμως ,  για ρεπορτάζ…
Όσο για αυτούς που δήθεν έκαναν ρεπορτάζ και έγραψαν τερατώδεις ανοησίες… έ…  τι να κάνουμε παιδιά ,  όπως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι , έτσι και  όλοι οι ρεπόρτερ δεν είμαστε , επίσης , ίδιοι.
Αυτό , βεβαίως , έχει σχέση με την επαγγελματική επάρκεια.
Αλλά υπάρχει και η επαγγελματική ηθική.
Θα τολμήσετε να αναρτήσετε ( ή να καταχωρήσετε) αυτές τις 793 λεξούλες ;
_____________________________________________________
Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις και θέσεις.
Πάντως ένα είναι σίγουρο: ότι οι σκύλοι έχουν αυξημένη διαίσθηση....
Ευχόμαστε περαστικά στον κ. Βουλευτή-δημοσιογράφο και άλλη φορά, μακρυά από τα...σκυλιά!

EFENPRESS

ΥΓ


Επειδή στο e-mail ομιλεί και για "ρεπόρτερ-μαϊμούδες", προφανώς αναφερόμενος στους bloggers που έγραψαν την είδηση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η πλειονότης αυτών γνωρίζει και χειρίζεται άριστα την Ελληνική γλώσσα, σε αντίθεση με τους "επαγγελματίες" του είδους και κυρίως της τηλεοράσεως που μαζί με την αλήθεια, κακοποιούν βάναυσα και αυτήν.