19.5.13

Λογοκρισία στην κάλπικη Ελληνική δημοκρατία



Με αποφάσεις των Υπουργείων πλέον, κρίνεται τι βιβλίο μπορεί να κυκλοφορεί και που μπορεί να πωλείται.

Σε αυτό το προοδευτικό λοιπόν κλίμα, ο υπ. Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, παντελώς και θρασυτάτως άσχετος με τις ένοπλες δυνάμεις ο ίδιος, αποφάσισε να απαγορεύσει τη διάθεση του βιβλίου «Παρακαταθήκες Αετών» του Αντιπτεράρχου ε.α. κ. Π. Μπαλέ από το βιβλιοπωλείο του «Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας» (ΣΕΠΑ) στο Ελληνικό.


Με άλλα λόγια, ένας κρατικοδίαιτος συστημικός περαστικός του υπουργείου, λογοκρίνει το έργο ζωής ενός διακεκριμένου αξιωματικού το οποίο εξήραν συνάδελφοι του σε διάφορες παρουσιάσεις του βιβλίου, και συγκεκριμένα Πτέραρχοι, Ναύαρχοι, Αρχηγοί του Γ.Ε.Σ. κτλ.

Ο Πάνος ο παντογνώστης λοιπόν (έχει διατελέσει υπουργός εργασίας, τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής και άλλα πολλά για τα οποία θεωρείται στην καλύτερη μαθητευόμενος), δίχως να κλείσει ένα χρόνο στην ηγεσία του υπουργείου που σκοπό έχει την υπεράσπιση της πατρίδος και της Δημοκρατίας, δρα ως απειλή εκ των έσω και επιτίθεται στη δημοκρατία και στην ελευθερία λόγου και έκφρασης απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος έζησε τη ζωή του υπηρετώντας και δοξάζοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Σε μια Δημοκρατία: η λογοκρισία αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα και οδηγεί τον κάθε υποψήφιο τύραννο σε πολιτική (ή και φυσική κατά την δική μου εποχή) εξορία. Αντιδημοκρατικές πράξεις παντός τύπου, και ιδιαίτερα εντός της χώρας κρίνονται ως προδοτικές. Σε μια Δημοκρατία οι πολιτικοί σέβονται και τιμούν τους Πολίτες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην πατρίδα.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας