29.5.13

Ο Στρατηγός Γράψας στο έκτακτο Συνεδριο του Σ.Ε.Ε ...Το κόμμα Αποστράτων μεταλλάσσεται ή ενα νέο Κόμμα γεννιέται ;

Η Παρουσία του Στρατηγού Γράψα , του Συντονιστικού των Ενώσεων των Αποστράτων και η εκλογή των επικεφαλής της Α.ΚΙ.Σ στο Ανώτατο πολιτικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ε δρομολογεί νέε εξελίξεις !
Αν ζυγίσουμε τα πράγματα στο έκτακτο συνέδριο και περιμένουμε μετά την μετάλλαξη του στο Κανονικό Συνέδριο ,τότε ένα νέο κόμμα Στρατιωτικών γεννιέται !
 Το συντονιστικό των Αποστράτων δεν απέκλεισε ποτέ την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα αλλά δεν μπορούσε μέσα απο τις Ενώσεις να το κάνει ...¨ομως η εκλογή των εκπροσώπων της ΑΚΙΣ και η παρουσία των Προέδρων των Θεσμικών Ενώσεων στο Συνέδριο ...μόνο τυχαία δεν είναι !



Το ρεπορτάζ !
Την Κυριακή 26 Μαϊου στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Έκτακτο Συνέδριο του Σ.Ε.Ε., με σκοπό την εκλογή νέας ηγεσίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σύνεδροι από ολόκληρη την Ελλάδα. Απεύθυνε χαιρετισμό ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας και συμμετείχαν δια της παρουσίας τέως αρχηγοί Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς και πρόεδροι Σωματείων και Ενώσεων διαφόρων κλάδων των εργαζομένων και των συνταξιούχων του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα.

Παρέστησαν επίσης (ως άτομα) επικροτώντας την κίνηση, στελέχη των διοικητικών συμβουλίων ενώσεων των Σ.Α., αλλά και σύσσωμη η ηγεσία των τριών ενώσεων αποστράτων, τονίζοντας μεταξύ των άλλων την σημερινή ανάγκη ενωμένης πολιτικής δράσης του κλάδου τους λόγω της συμπεριφοράς της πολιτείας ειδικά έναντι των στρατιωτικών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ανανεωτικό και ενωτικό πνεύμα ανταποκρίθηκαν και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, κινήματα και κόμματα, απευθύνοντας χαιρετισμούς, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας όλων των εκτός βουλής υγιών πολιτικών δυνάμεων, με αποκορύφωμα την ταυτόχρονη προσχώρηση στο ΣΕΕ του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» και του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (Ε.ΛΑ.Σ)», μέλη του οποίου μάλιστα διεκδίκησαν και θέση στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

  Το νέο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, όπως διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση του Α΄Εκτάκτου Συνεδρίου, με αλφαβητική σειρά, έχει όπως παρακάτω:
1 ΓΕΡΟΥΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ (Πρόεδρος)
2 ΑΛΙΚΑΚΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΘΕΟΔΩΡΟΣ
4 ΕΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥΜΑΡΙΑ
5 ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑΚΩΣΤΑΝΤΙΑ
6 ΜΙΓΚΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7 ΠΑΝΤΑΖΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8 ΣΜΥΡΛΗΣΣΤΕΡΓΙΟΣ
9 ΤΣΑΚΙΡΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
10 ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Α.ΚΙ.Σ)
11 ΦΩΤΕΙΝΟΥΓΕΩΡΓΙΑ
12 ΧΡΗΣΤΙΔΗΣΧΡΗΣΤΟΣ   ΠΡΌΕΔΡΟΣ Α.ΚΙ.Σ