26.5.13

Χ.Νασράλα: "Ολοκληρωτικός πόλεμος στην Αλ Κάιντα - Στήριξη Άσαντ μέχρι τέλους"

O ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ορκίστηκε πλήρη και ολοκληρωτική εμπλοκή της οργάνωσης μέχρι τέλους, "για το καλύτερο ή το χειρότερο", σηματοδοτώντας την τελική φάση της συριακής σύγκρουσης, και τον αγώνα μέχρις εσχάτων για την συντριβή των ισλαμιστών.
Κατά την διάρκεια την ομιλίας του για την 13η επέτειο της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από το Λίβανο, ο σιίτης ηγέτης, ορκίστηκε ότι η επέμβαση της Χεζμπολάχ στο συριακό ζήτημα θα επεκταθεί. Μια πολύ σημαντική δέσμευση, καθότι ήδη η μέχρι τώρα συμμετοχή της έχει στρέψει την πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων του Άσαντ.

"Θα το πω με δυο φράσεις, μπορώ να κατευθύνω χιλιάδες εθελοντές να πολεμήσουν για τον Μπασάρ Άσαντ" είπε ο Χασάν Νασράλα ισχυριζόμενος ότι λαμβάνει καθημερινά γράμματα από γονείς που τον ικετεύουν να στείλει τους γιούς τους να πολεμήσουν στην Συρία.
"Η Al Qaeda έχει εισχωρήσει στην Συρία, και το Ισραήλ ετοιμάζει νεες επιθέσεις" προειδοποίησε στον επετειακό του λόγο. Και συνέχισε τονίζοντας ότι εάν οι Σουνίτες ισλαμιστές πάρουν την εξουσία στην Συρία,θα αποτελέσουν απειλή για ολόκληρο το λιβανέζικο πληθυσμό.
Εάν ο Άσαντ πέσει, θα καταρρεύσει το "μέτωπο αντίστασης" ενάντια στο Ισραήλ, όπως και οι Παλαιστίνιοι στην Δυτική όχθη, και στη Λωρίδα της Γάζας."Η Χεζμπολάχ δεν θα το επιτρέψει"
Από τον λόγο του προκύπτει ότι μέχρι σήμερα η συμμετοχή της οργάνωσης ήταν περιορισμένη (αλλά καταλυτική), και θα εξελιχθεί σε πλήρη διάθεση των δυνάμεών της υπερ Άσαντ. Ο Νασράλα θεωρεί την Αλ Κάιντα ότι στηρίζεται από τους δυτικούς, κάτι σαν δούρειο ίππο του Ισλάμ, και ότι εξυπηρετεί στην πραγματικότητα φιλοδυτικούς σχέδια, με τελικό στόχο την προστασία του Ισραήλ.
Από αυτό προκύπτει ότι η οργάνωση κηρύττει ολοκληρωτικό πόλεμο και στην Αλ Κάιντα, την οποία θεωρεί επικίνδυνη για το Ισλαμ.
Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι σκοπός της οργάνωσης είναι όχι μόνο να βοηθήσουν το συριακό στρατό στις μάχες, αλλά και να διαθέσουν αρκετούς μαχητές στα διάφορα πεδία των μαχών ώστε ο Άσαντ να απεέυθερώσει δυνάμεις που θα χρησιμοποιεί εναντίον του Ισραήλ στον ιδιότυπο κηρυχθέντα πόλεμο της φθοράς.
Όπως δήλωσε και το νο2 της οργάνωσης Sheikh Naim Qassem ο Άσαντ είναι απόλυτα ικανός να πραγματοποιήσει πεδίο συγκρούσεων στο Γκολάν εναντίον του Ισραήλ.
"Η Συρία είναι απόλυτα ικανή να εφαρμόσει την απόφασή της. Εάν υπάρξει ανάγκη θα βοηθήσουμε"

Σαν δώρο περιμένει την οργάνωση παράδοση προηγμένου ιρανικού εξοπλισμού όπως δηλώνουν ισραηλινές πηγές στο Debka, κάτι που θα γίνει εντός ιρανικού εδάφους.
Ο πόλεμος πλέον ξεφεύγει από την στενή οπτική της επιβίωσης του καθεστώτος, και πηγαίνει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο των Σιιτών ενάντια στην Αλ Κάιντα, την οποία οι Σιίτες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα εργάζεται για την Δύση, και εξυπηρετεί εβραικά συμφέροντα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr