24.5.13

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ...ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις  κλοπών από διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης έπειτα από παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας.

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από  ενδελεχή έρευνα του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κλοπές από  διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης έπειτα από παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ηλικίας 28,31,33 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», «Απόπειρας κλοπής» και παράβασης του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 23-05-2013 δύο εκ των παραπάνω συλληφθέντων αποπειράθηκαν να διαρρήξουν διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης και συνελήφθησαν έπειτα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν και οι έτεροι συνεργοί τους, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης.

Όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2013 εισήλθαν σε πέντε διαμερίσματα στις περιοχές των Συκεών, Τούμπας και Ανάληψης, παραβιάζοντας σε όλες τις περιπτώσεις κλειδαριές ασφαλείας και αφαίρεσαν συνολικά πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις οικίες του 33χρονου και του 34χρονου:
  • πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών,
  • ηλεκτρονικές συσκευές,
  • κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης:
  • διαρρηκτικά εργαλείατα οποία αποτελούν εξειδικευμένο διαρρηκτικό εξοπλισμό, κατάλληλο για παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας,
  • πλήθος κλειδιών ασφαλείας και
  • μία κλειδαριά ασφαλείας που χρησιμοποιούταν για «εξάσκηση» των συλληφθέντων.
Επιπλέον, συνελήφθη 40χρονη  αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για «Υπόθαλψη εγκληματία»  και παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών»,  η οποία παρείχε κατάλυμα σε τρεις από τους δράστες, ενώ εντός της οικίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 ναρκωτικά χάπια.