9.5.13

Πως έζησαν τον εφιάλτη στο Κλίβελαντ – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: με άφηνε νηστική για να αποβάλω – Γιόρταζε σαν γενέθλια τις απαγωγές



- Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί στο Κλίβελαντ 
- Ο απαγωγέας τους γιόρταζε αντί γενεθλίων, τις ημερομηνίες απαγωγής τους και τους έδινε τούρτα 
- Έλεγε πως έφευγε, αλλά έστηνε καρτέρι για να δει αν θα προσπαθήσουν να αποδράσουν
- Πως η Μισέλ Νάιτ έσωσε τη ζωή της 6χρονης Τζόσελιν, της κόρης της Αμάντα Μπέρι
- Ο απαγωγέας τους απειλούσε να τις σκοτώσει αν πάθαινε κάτι το παιδί
- Με ποιο τρόπο κατάφερε ο Άριελ Κάστρο να απαγάγει τα τρία κορίτσια
- Ο 52χρονος είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας, όπου περιέγραφε τα πάντα για τις απαγωγές!
- Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και απαγωγή - Σήμερα στο δικαστήριο


Περιγραφές που σοκάρουν. Μνήμες εφιαλτικές. Όσα έζησαν στο υπόγειο του σπιτιού του 52χρονου Αριέλ Κάστρο οι Αμάντα Μπέρι, Τζίνα Ντεχεσούς και Μισέλ Νάιτ συγκλονίζουν. Οι καταθέσεις τους στην αστυνομία μετά την απελευθέρωσή τους, αποκαλύπτουν μόνο ένα μέρος των όσων έζησαν στα περισσότερα από 10 χρόνια που έμειναν αιχμάλωτες.

Στον Άριελ Κάστρο ασκήθηκαν ήδη τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για σεξουαλική κακοποίηση. Στα δυο αδέρφια του, που επίσης έχουν συλληφθεί, στον 54χρονο Πέδρο και τον 50χρονο Ονίλ, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες.

Όπως αποκάλυψε η Αμάντα Μπέρι, ο Κάστρο αυτή τη φορά έκανε το λάθος να μην κλειδώσει την εσωτερική πόρτα. Έτσι εκείνη έφτασε στην εξώπορτα και στην ελευθερία.
Ο Κάστρο, σύμφωνα με τις τρεις γυναίκες, συνήθισε να τις αφήνει να πιστεύει πως έχει φύγει από το σπίτι, αλλά κρυβόταν και περίμενε να δει αν θα προσπαθήσουν να το σκάσουν! Κι αν το έκανε, τις χτυπούσε αλύπητα.

Η τούρτα «γενεθλίων»

Δεν είναι μόνο οι χαμογελαστές φωτογραφίες μπροστά από την πόρτα που οδηγούσε στο υπόγειο όπου κρατούσε τις τρεις γυναίκες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της κτηνωδίας.

Η Μισέλ Νάιτ αποκάλυψε, όπως γράφουν οι New York Times, πως ο Κάστρο γιόρταζε τις ημερομηνίες της απαγωγής τους, σαν να ήταν τα γενέθλια τους. Και δε δίσταζε να τους δώσει τούρτα! 

Η Αμάντα Μπέρι, η Τζίνα Ντετζίζους και η Μισέλ Νάιτ κρατούνταν αλυσοδεμένες στο υπόγειο. Αλλά με την πάροδο των χρόνων, ο απαγωγέας τους, γράφει η Daily Mail, τους επέτρεψε να ζουν μαζί στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Από ένα σημείο και μετά, τους επέτρεψε επίσης να βγαίνουν στην αυλή, πάντα μεταμφιεσμένες με περούκες και γυαλιά για να μην τις αναγνωρίσει κάνεις. 

Κατάφερε να τις απαγάγει προτείνοντάς τους, να τις μεταφέρει στο σπίτι τους. Η Μπέρι κατέθεσε πως της πρότεινε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητο, λέγοντας της πως και ο γιος του δούλευε στο ίδιο φαστφουντάδιο με εκείνη. Η Ντετζίζους κατέθεσε πως την προσέγγισε με δόλωμα την κόρη του, με την οποία η νεαρή ήταν φίλες! Της είπε να τις πάει σπίτι για να παίξουν. 

Η γέννηση της Τζόσελιν 

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι ο πατέρας του κοριτσιού που γέννησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της η Αμάντα Μπέρι, η γυναίκα που με τη βοήθεια του γείτονα Τσάρλς Ράμσεϊ κατάφερε να αποδράσει και να οδηγήσει στην απελευθέρωση των τριών γυναικών. 

Η Αμάντα γέννησε τη μικρή της στο σπίτι όπου κρατούνταν αιχμάλωτη. Μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα. Την έφερε στον κόσμο με τη βοήθεια της Μισέλ Νάιτ, του πρώτου θύματος απαγωγής. 

Ο Κάστρο στεκόταν πάνω από το κεφάλι της Νάιτ όσο εκείνη προσπαθούσε να ξεγεννήσει την Μπέρι. Όταν το παιδί γεννήθηκε, δεν ανέπνεε. Σύμφωνα με την 32χρονη, ο απαγωγέας της, της είπε πως αν το παιδί πέθαινε, θα σκότωνε τη μητέρα της. Η Νάιτ παρέμεινε ψύχραιμη, έκανε τεχνητή αναπνοή στο παιδί και του έσωσε τη ζωή. Μαζί και της Αμάντα Μπέρι. 

Όταν η μικρή άρχισε να μεγαλώσει, ο Κάστρο έκανε σαφές πως η μικρή δε θα ήξερα τα πραγματικά ονόματα της Νάιτ και της Ντετζίζους για να μην τα επαναλάβει τα ονόματα τους δημοσίως. 

Η μικρή της Αμάντα Μπέρι ήταν, όπως φαίνεται το μοναδικό παιδί, που ήθελε ο Κάστρο. Γιατί η Μισέλ Νάιτ, σύμφωνα παντα με τις καταθέσεις, είχε μείνει έγκυος πέντε φορές. Αλλά ο 52χρονος την άφηνε νηστική ή την γρονθοκοπούσε στο στομάχι μέχρι να αποβάλει. 
Η μοναδική που δεν έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της ομηρίας της ήταν η Ντετζίζους.