13.5.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Το πλαφόν της…φύλαξης

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ο Αλβανός  για να σκοτώσει, αυτήν τη φοράς. Με τα…νάματα της φυλακής-ξόμπλια  του σκληρού του χαρακτήρα. Δεν  δούλευε εκεί μέσα, δεν είχε πρότυπα  και κίνητρα, έτρωγε τζάμπα και κάθε κακοποιός στη φυλακή επιβαρύνει τον πολίτη με πρόσθετους φόρους είτε ωράριο. Χωρίς να το θέλει, χωρίς να το εγκρίνει. Ωστόσο, αν πεις καμιά αλήθεια πάνω στη λογική της ζημιάς (και) απ’ τα λεφούσια των ξένων, σε βάζουν δεύτερο στόχο τους δίπλα στην κα Δημουλά. Υποκριτές που ξεζουμίζουν (λαθρο)μετανάστες στα χωράφια τους και δε δίνουν πεντάρα για ναυαγούς που «ξεβράζει» η θάλασσα. Δεν σπεύδουν να τους σώσουν για τους ρατσιστές ξεσπαθώνουν.

ΚΑΙ τι έκανε στη φυλακή το παραπάνω «λουλούδι»; Σχεδίαζε και…μορφώνονταν. Στη χρήση της χειροβομβίδας για άμυνα, επίθεση και δολοφονίες. Τον έπιασαν, αλλά δεν του ‘καναν κεφαλοκλείδωμα για «χρήσιμο» και αναγκαστικό στήσιμο στην κάμερα. Να τον αναγνωρίσουν «ενδιαφερόμενοι», να νιώσει ο ίδιος άσχημα και απογοητευμένος για περαιτέρω δράση. Τα «προσωπικά δεδομένα», βλέπεις…σεβαστά και απαραβίαστα στην Ελλάδα των κάθε λογής παραβάσεων και παραβιάσεων.

ΑΦΥΛΑΧΤΟΣ, λοιπόν, και  παρατημένος στην τύχη του ο ανώνυμος πολίτης, παρατηρεί και καταγράφει. Διαβάζει τη σκέψη των (εκάστοτε) κυβερνώντων και μετράει (με βλακόμετρο)  τη λογική» του Κράτους. Με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφαση να βάλει φρένο στην απεριόριστη φύλαξη «προσωπικοτήτων», έχοντας μετρήσει με τα δικά του κριτήρια την αξία της ανθρώπινης ζωής.

«Ο,ΤΙ έγινε-έγινε, πληρώνεις για τη φύλαξή σου και καθαρίζουμε». Και για το δημόσιο ταμείο και για να μετριάσουν οι λεφτάδες της λύσσα τους για προστασία τους δημοσία δαπάνη και…τζάμπα για τους ίδιους.

Σ’ αυτά τα περίεργα, πρωτότυπα και…απάνθρωπα έφτασαν  κατόπιν ωρίμου σκέψεως. «Πού πήγαν τα λεφτά;» διερωτήθηκαν. Ποιους φυλάγαμε για δεκαετίες με ντουζίνες χωροφυλάκων ξοπίσω τους; Πολιτικούς και σκοτωμένα φίδια της πολιτικής, λεφτάδες και βαποράδες (δήθεν στόχους τρομοκρατών), χωρισμένες που δήλωσαν «κίνδυνος απ’ τον πρώην» και δημοσιογράφους που τα τσέπωναν απ’ το δημόσιο και του ζητούσαν πρόσθετη προστασία.

ΔΕΝ κατανοούμε το εισοδηματικό πλαφόν-κριτήριο των 100.000 ευρώ το χρόνο  για να σου παραχωρήσουν φρουρούς. Ούτε τη λογική του κ. Δένδια με τη ζεύξη  ανεξάρτητων μεγεθών που είναι η ζωή και το χρήμα. 
Θέλουμε και τον τελευταίο αστυνομικό στην υπηρεσία του «ανώνυμου» πολίτη. Και το χέρι του «επώνυμου»; Βαθιά, και μόνο και μόνο στη δικιά του τσέπη.