24.5.13

Επιστροφή των κερδών από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων



Παρέμβαση 
του Λευτέρη Αυγενάκη

Το Αυστριακό Κοινοβούλιο αποφάσισε  την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισε από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η αυστριακή κεντρική τράπεζα εκτιμά πως τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ το 2013, σε 55 εκατ. το 2014, σε 42 εκατ. το 2015, σε 32 εκατ. το 2016 και σε 25 εκατ. ευρώ το 2017. Συνολικά, η Αυστρία αναμένει να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές 281,2 εκατ. ευρώ ως το 2038.


Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ηρακλείου  κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ιωάννη Στουρνάρα, «η απόφαση αυτή για την επιστροφή αυτών των χρημάτων στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντική διότι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη, θα τονώσει την οικονομία και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αδικιών».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά  τους αρμόδιους Υπουργούς εάν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και ποιος είναι ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, δεδομένου ότι τα κέρδη από τα επιτόκια των διακρατηθέντων ελληνικών ομολόγων, είναι αξιοσέβαστα ποσά.

Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη: