17.5.13

Το μαύρο χρήμα που ρέει στην ελληνική Θράκη με στόχο τον εκτουρκισμό


Καθημερινά τα τεκμήρια για το μαύρο χρήμα που ρέει στην ελληνική Θράκη με στόχο τον εκτουρκισμό των παιδιών της μειονότητας…

Το «Προξενείο-Στοπ» έχει αναφερθεί πολλές φορές στον αξιότιμο κύριο Τζενγκίζ Ομέρ και στις δραστηριότητές του στη Θράκη – με τελευταία φορά μάλιστα μόλις προ ολίγων ημερών. Και όπως σας λέγαμε βέβαια τότε, μία από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η προεδρία στον πάμπλουτο (με…θεοσκότεινο «πόθεν έσχες» εννοείται) τουρκοσύλλογο «Τσινάρ». Ένα σύλλογο, που εκτός από τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, παρέχει μέχρι και υποτροφίες (στην Τουρκία φυσικά…)!


Τώρα όμως, φαίνεται, ήρθε η ώρα και για τη διοργάνωση ομαδικών εκδρομών με τους φοιτητές στους οποίους έχουν παρασχεθεί οι υποτροφίες! Η εκδρομή αυτή (προς τη γνωστή βεβαίως κατεύθυνση – ε καλά, πού θέλατε κι εσείς να τους πάνε, στη Φλωρεντία;) έγινε στις αρχές του Μάη, με συνοδούς τον ίδιο τον Τζεγκίζ Ομέρ και το πρωτοπαλίκαρό του στον σύλλογο (αλλά και στη φασιστική τουρκοφυλλάδα της Ξάνθης «Μιλλέτ») Μπιλάλ Μπουντούρ – και η εκλεκτή ομάδα επισκέφτηκε βέβαια διάφορους…πνευματικούς χώρους (όπως το Μουσείο της Αλώσεως «1453») και φυσικά το “μαγαζί” του μεγάλου αφεντικού Χαλήτ Ερέν, που θυμίζουμε ότι είναι ο πρόεδρος του IRCICA και υπεύθυνος για τη διακίνηση πακτωλών μαύρου χρήματος στην ελληνική Θράκη (όσοι γνωρίζουν μάλιστα 2-3 πράγματα παραπάνω σχετικά με τα εδώ υπογείως τεκταινόμενα, τον θεωρούν ιεραρχικά ανώτερο από τον εκάστοτε Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής).

«Συνεχίζεται με επιτυχία το ταξίδι νεολαίας του συλλόγου Τσινάρ στην Κωνσταντινούπολη» έγραφε ο ίδιος ο

Τζενγκίζ Ομέρ στο Facebook, μεσούσης της εκδρομής. «Περιδιαβήκαμε το μέγαρο Ντολμαμπαχτσέ, το τζαμί Σουλτάν Αχμέτ, την ιστορική σκεπαστή αγορά, και τα μέγαρα Εμινονού και Γιλντίζ. Ο πρόεδρος του IRCICA και του BALMED κύριος Χαλίτ Ερέν, υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τους συντοπίτες του στο μέγαρο Γιλντίζ. Τον ευχαριστήσαμε για την φιλοξενία του. Το γεγονός πως επικεφαλής ενός παγκόσμιου οργανισμού βρίσκεται ένας Δυτικοθρακιώτης μάς τιμά ιδιαίτερα».


Πολύ εύγλωττες όμως και οι παρακείμενες φωτογραφίες. Στην 1η βλέπετε την ομάδα μέσα στην αίθουσα του IRCICA. Στη 2η βλέπετε στο βήμα το…αφεντικό που λέγαμε (Χαλήτ Ερέν). Χαρακτηριστική η 3η φωτογραφία με τους Τζεγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ να στέκονται, την ώρα που μιλά ο Ερέν, σε στάση που θυμίζει πολύ…υπαξιωματικούς σε αναφορά λόχου. Στην 4η φωτογραφία βλέπετε ένα στιγμιότυπο μέσα από το λεωφορείο καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ η τελευταία είναι τραβηγμένη μέσα στο Μουσείο «1453», όπου εξιστορείται η Άλωση (είπαμε: οι άνθρωποι τις σφαγές και τις λεηλασίες τους προβάλλουν – αυτά έχουν, γι’ αυτά παινεύονται). Όπως βλέπετε λοιπόν (για μια ακόμη φορά), λεφτά υπάρχουν, ε; Ποταμοί ολόκληροι! Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για τον εκτουρκισμό των παιδιών της μειονότητας της Θράκης…

Από "Προξενείο Στοπ"