22.5.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απατεώνας, ενοικίαζε ...ξένα σπίτια σε άλλους!!!


Εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτου που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 58χρονος ημεδαπός
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται στις 5.600 ευρώ
Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της «Απάτης κατά εξακολούθηση», «Πλαστογραφίας» και «Παραβίαση Περιορισμών Διαμονής», τα οποία διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος παρουσιάζονταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής αποσπούσε τα κλειδιά των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά – μισθώματα από πολίτες, που έβρισκε ο ίδιος και ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα εν λόγω διαμερίσματα.
Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξαπάτησε δεκαοκτώ (18) άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκηςαποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ. Επιπρόσθετα την 05-02-2013 κατέθεσε σε Τραπεζικό Κατάστημα επιταγή ύψους (15.000) ευρώ, όπου διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι είναι πλαστή. 
Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί διάταξη επιβολής περιοριστικών όρων του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.