11.5.13

Αντεπίθεση της ΟΛΜΕ: Η κυβέρνηση υλοποιεί τα σχέδια της Διαμαντοπούλου [βίντεο]

Σκληρή επίθεση κατά ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος με αφορμή τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο κ. Παπαχρήστος συνεχίζοντας τις προκλήσεις την ώρα που χιλιάδες μαθητές αγωνιούν για την τύχη των εξετάσεών τους σε μία πολύ σημαντική στιγμή της ζωής τους,φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε: «Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί “σημαδεύουν” τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς».
Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό, που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε «και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών».
«Ο,τι είχε σχεδιάσει η κ. Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη», συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, καταλήγοντας: «Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κ. Διαμαντοπούλου;».
Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να μην δεχθεί να παιχτεί ένα τέτοιο παιχνίδι στις πλάτες των μαθητών που δεν φέρουν καμμία ευθύνη και διαμηνύει πως οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά. Παράλληλα φαίνεται πως η αντίδραση του υπουργείου θα είναι ακαριαία και μόλις η ΟΛΜΕ επιδώσει τις αποφάσεις της θα κηρυχτεί επιστράτευση των καθηγητών. 



Πηγή:  ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ