2.5.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συλλήψεις ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ διαρρηκτών , ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ!!!


Είχαν άδεια μετά δημοσίων... διαρρήξεων!!!

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διαρρήξεις οικιών και κλοπές αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης
Ένας εκ των συλληφθέντων τυγχάνει δραπέτης Γενικού Καταστήματος Κράτησης της Χώρας
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 30-04-2013 στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Αθηνών (ύψος Τεμπών), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί (άντρας-γυναίκα) ηλικίας 41 και 40 ετών αντίστοιχα, διότι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 29-04-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης- Αγίου-Παύλου.

Επίσης, εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, καθώς επίσης μικροποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (1.150) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Κινητά τηλέφωνα,
  • Φωτογραφικές μηχανές,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης και
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου-αερίου.
Ακόμη, στην προαναφερόμενη οικία βρέθηκε και 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος τυγχάνει δραπέτης Γενικού Καταστήματος Κράτησης της Χώρας, από 26-05-2012, όταν και παραβίασε εννιαήμερη τακτική άδεια,(!!!) καθώς εξέτιε ποινή κάθειρξης (9) ετών και (4) μηνών για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 34χρονο κατά το μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους, διέρρηξαν συνολικά οκτώ (8) διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Άνω Πόλη, Τριανδρία, Σταυρούπολη, Συκιές, Πολίχνη), από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Επιπρόσθετα, από το εσωτερικό τριών διαμερισμάτων αφαίρεσαν κλειδιά αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στη συνέχεια τα αυτοκίνητά τους, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και το άλλο στην περιοχή της Καβάλας, ενώ το τρίτο ήταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψή τους. 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίσταση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», παράβαση των Νόμων «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «Πλαστογραφία», «Περί Αλλοδαπών», «Περί Όπλων», «Απόδραση Κρατουμένου» και «Υπόθαλψη Εγκληματία» και θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».