19.5.13

Αλβανική εγκληματικότητα


Τρεις Αλβανούς 22 και 23 χρόνων συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε Ανθούσα και Παλλήνη ως μέλη σπείρας που έκανε ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, σε βενζινάδικα και καταστήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγες ώρες νωρίτερα, οι δύο από τους συλληφθέντες, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, επιβιβάσθηκαν σε ταξί που οδηγούσε ένας 27χρονος, ως πελάτες και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία. Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του άρπαξαν τις εισπράξεις και τον έβγαλαν με βία από το αυτοκίνητο. 


Στη συνέχεια, επιβίβασαν στο ταξί και τρίτο συνεργό τους και αμέσως μετά, φορώντας κουκούλες, λήστεψαν με την απειλή καραμπίνας και πιστολιού, δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Παλλήβη και στον Γέρακα, αρπάζοντας συνολικά περίπου 1.700 ευρώ.

Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους, κοντά στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη, ένα περίστροφο κρότου, φυσίγγια, κουκούλες και γάντια.


Όπως διαπιστώθηκε, την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν κλέψει από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη, όπου επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ακόμα είχαν ληστέψει κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Παλλήνη.

Σημειώνεται ότι, ο ένας από τους 23χρονους, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, τον περασμένο Νοέμβριο από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τεσσάρων μηνών, για τέσσερις ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, το 2009.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
______________________________________________________________________

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


Συνελήφθη στις 2.00 μετά το μεσημέρι στο 7-ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Αθηνών, ο 30χρονος ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου και δράστης της ληστείας στο καφενείο και σε σπίτι του χωριού.
Ο συλληφθείς, είναι αλβανικής καταγωγής και εντοπίστηκε από αστυνομικούς που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή να περπατάει έχοντας στον ώμο του σακίδιο με μία χειροβομβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς φαίνεται να ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.

Τους σκότωσε και έφυγε με το αυτοκίνητο τους

Ο 30χρονος φαίνεται να είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα περίπου στις 6 το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δύο ηλικιωμένοι δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανόν από κοντάκι όπλου, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης.

Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 10 χθες το βράδυ. Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι, τους σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου του ζευγαριού.

Το χρονικό του θρίλερ

Νωρίτερα ο άνδρας φέρεται να εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, έσκασε ο πυροκροτητής, ωστόσο η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και ο ληστής χάθηκε στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Στη συνέχεια ο δράστης φαίνεται να εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε καθώς είχε αφαιρέσει την περόνη. 

Το τροχαίο που οδήγησε στην αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος


Λίγο αργότερα στο κέντρο των Ιωαννίνων, σημειώθηκε τροχαίο όταν άνδρας που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Ο οδηγός του κλεμμένου αγροτικού, μάρκας Nissan που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Το φορτηγό αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο αποκαλύφθηκε πως είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος, ενώ τα χαρακτηριστικά του οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά του δράστη, που νωρίτερα, είχε εισβάλει οπλισμένος στο καφενείο στα Κτίσματα Ιωαννίνων αλλά και στο σπίτι της γυναίκας...



Έκλεβαν σούπερ μάρκετ 

Οι τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα κι ενω νωρίτερα είχαν κλέψει από σούπερ μάρκετ της περιοχής διάφορα προϊόντα.

Όλοι τους είναι ηλικίας 55 και 56 χρόνων και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μέλη σπείρας που έκλεβε προϊόντα από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια τα προωθούσαν με ΙΧ και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην εκεί αγορά, κερδίζοντας πολλά χρήματα. 

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πως οι 4 πήγαιναν με αυτοκίνητο σε σούπερ μάρκετ. Ο άνδρας περίμενε στο αυτοκίνητο, η μία γυναίκα “φύλαγε τσίλιες” και οι άλλες δύο έκλεβαν αντικείμενα τα οποία έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσέπες στα ρούχα τους και στις τσάντες τους.

Με αυτό τον τρόπο, κατα το τελευταίο έτος είχαν κλέψει προϊόντα απο 27 σούπερ μάρκετ σε Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Γκύζη, Καλλιθέα, Άγιο Παντελεήμονα, Χολαργό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Ιλίσια και Πατήσια.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είχαν συλληφθεί για τα ίδια αδικήματα από το 1996, 11 φορές.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

-Μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού κλπ.
3.070 ευρώ
-Χειρόγραφο σημείωμα στην Αλβανική, από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν επ’ ονόματι τους λογαριασμούς σε Αλβανικές Τράπεζες, με ποσό καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Nikos Nikolaou