25.5.13

Θεσσαλονίκη.Αστυνομικές ειδήσεις


Σύλληψη για απόπειρα κλοπής
Βραδινές ώρες χθες (24-05-2013), 39χρονος ημεδαπός, αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα στην περιοχή της Τούμπας, πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικο και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.



Σύλληψη για διακεκριμένες κλοπές
Βραδινές ώρες χθες (24-05-2013), περιπολούντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν 21χρονο ημεδαπό, να έχει διαρρήξει και να βρίσκεται εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην περιοχή της Άνω Πόλης, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή με ποδήλατο, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το ποδήλατο το είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την ίδια περιοχή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Συλλήψεις για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών»
Συνελήφθησαν χθες (24-05-2013) στις περιοχές της Σταυρούπολης και του Ωραιοκάστρου 38χρονος ομογενής και 21χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σχηματισμός δικογραφίας  για εισαγωγή κινητού τηλεφώνου  σε κατάστημα κράτησης και παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών»


Μεσημβρινές ώρες χθες (24-05-2013) σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 30χρονο ομογενή, κρατούμενου στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης προκειμένου να μεταφερθεί σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο του μπάνιου του κελιού, όπου κρατείται ο 30χρονος, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα κινητό τηλέφωνο με ένα φορτιστή του κινητού και μία νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα κάνναβης.
Εξιχνίαση υπεξαίρεσης  – Αντιποίηση
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Καλαμαριάς σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, για «Υπεξαίρεση» και «Αντιποίηση».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω, την 27-03-2013, μετέβη σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Καλαμαριά προκειμένου να προβεί στη μίσθωση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας την άδεια ικανότητας οδήγησής του και λέγοντας στον υπάλληλο ότι είναι αστυνομικός.
Στη συνέχεια μίσθωσε το αυτοκίνητο για το χρονικό διάστημα από 27-03-2013 έως 26-04-2013 έναντι χρηματικού ποσού (420) ευρώ, υπογράφοντας αντίστοιχο συμβόλαιο.
Ο 48χρονος προκατέβαλε το χρηματικό  ποσό των (100) ευρώ και κατόπιν συμφωνίας με τον υπάλληλο, επρόκειτο να καταβάλει το υπόλοιπο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Πρωινές ώρες της 27-04-2013, το ανωτέρω αυτοκίνητο βρέθηκε σταθμευμένο  και ασφαλισμένο πλησίον του  καταστήματος, χωρίς όμως ο 48χρονος να έχει αφήσει το υπόλοιπο των οφειλόμενων χρημάτων και το κλειδί του οχήματος.


Συλλήψεις δύο  γυναικών  στο πλαίσιο εφαρμογής  του Νόμου περί «Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και άλλες διατάξεις»
Μεσημβρινές ώρες της 24-05-2013, κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε οίκους ανοχής στο κέντρο της πόλης, συνελήφθησαν 59χρονη ημεδαπή και 57χρονη αλλοδαπή, διότι λειτουργούσαν ως προσωρινά υπεύθυνες ισάριθμους οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας ημεδαπών (γυναικών) που αναζητούνται, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από τον Νόμο άδεια εγκατάστασης. Επίσης, οι συλληφθείσες είχαν εγκαταστήσει εκατέρωθεν ως εκδιδόμενα πρόσωπα στους προαναφερόμενους χώρους, δύο αλλοδαπές ηλικίας 21 ετών, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πταισματικές  παραβάσεις.

Σύλληψη 59χρονης στο πλαίσιο εφαρμογής του  Νόμου περί «Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και άλλες διατάξεις»
Μεσημβρινές ώρες χθες (24-05-2013), ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών  και κατόπιν έλεγχου που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 23χρονη αλλοδαπή, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη οίκο ανοχής σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, που αναζητείται, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον Νόμο άδεια εγκατάστασης και έχοντας από κοινού εγκαταστήσει ως εκδιδόμενα πρόσωπα, δύο ημεδαπές ηλικίας 38 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις.

Σύλληψη για  παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα»
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (24-05-2013), στο  κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 25χρονη ομογενής, διότι κατείχε και διέθετε  προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες, (145) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν  έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (53) ευρώ.

Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (24-05-2013) στην περιοχή  της Σταυρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούν (2) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (10) μηνών, (30) ημερών και χρηματική ποινή (150) ευρώ για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (24-05-2013), στην περιοχή της Σίνδου, 53χρονος ομογενής, διότι σε βάρος του εκκρεμεί (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών και (6) μηνών για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-05-2013) στην περιοχή του Ευόσμου, 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών.