27.5.13

Ο επαρχιώτικος διανοουμενισμός της αριστεράς, ακραίο φαινόμενο πνευματικής δουλοπρέπειας και αλλοτρίωσης.


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Οδυσσεύς Πάτσης

Οδυσσέως Πάτση

Με ενόχλησε πολύ η τελευταία προβοκατόρικη ενέργεια της αριστεράς να στείλει την γνωστή απειλητική επιστολή με τον λογότυπο της Χρυσής Αυγής προς την μουσουλμανική ένωση Ελλάδος επιδιώκοντας να εξάψει τα πνεύματα και να προκαλέσει αντιδράσεις έστω και ήπιες όπως αυτές που ακριβώς εκδηλώθηκαν από μέρους των μουσουλμάνων. 
  Είναι φανερό ότι η επιστολή είχε στόχο  το θρησκευτικό συναίσθημα των περισσοτέρων «λάθρο» αλλά και νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας και μάλλον πέτυχε τον σκοπό της όπως φάνηκε από την άμεση και επιπόλαιη απειλητική αντίδραση της μουσουλμανικής ένωσης «Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια....  ».


Κανένας από τους αριστερόστροφους αλλά και τους κεντροδέξιους δημοσιογράφους δεν διανοήθηκε να ρωτήσει τους καλούς αυτούς μουσουλμάνους πώς βλέπουν το θέμα της αντιμετώπισης των αλλοθρήσκων στις χώρες καταγωγής τους, αν εγκρίνουν το κάψιμο των εκεί  χριστιανικών εκκλησιών, τις καταδίκες για προσηλυτισμό  στον χριστιανισμό ατόμων και άλλα τέτοιου είδους θρησκευτικά «εγκλήματα» με ποινές που ξεκινούν με το μαστίγωμα και τελειώνουν στην  εσχάτη των ποινών, αν αισθάνονται ότι εκεί καταπατούνται τα θρησκευτικά αισθήματα και η αξιοπρέπεια άλλων ανθρώπων και αν έχουν τέλος πάντων, κάτι να δηλώσουν ή να σχολιάσουν για το πώς είναι δυνατόν να διεκδικούν και να απαιτούν κάτι το οποίο οι ίδιοι, λόγω κουλτούρας, δεν είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν στους άλλους.  

Κανένας απολύτως δεν ενοχλήθηκε και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αντιδράσει στην απρόκλητη ευθεία εκδήλωση θρησκευτικής βίας με την δήλωση: “Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να κυματίσει και πάλι στις χώρες εκείνες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από το Ισλάμ για κάποιο διάστημα… η Ανδαλουσία, η Σικελία, τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ” και να τους ρωτήσει ποια θα ήταν η τύχη χριστιανού που θα έκανε παρόμοιες δηλώσεις στις χώρες τους μια και αυτές υπήρξαν αποικίες των Χριστιανών.

Γιατί να ρωτήσουν άλλωστε αφού η αποστολή τους δεν είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας αλλά το  πώς θα την δυσφημίσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν  αδιαφορώντας για την εκμετάλλευση που θα τύχει η τακτική τους από τον κάθε ξένο ενδιαφερόμενο και δεν σκέφτονται ότι όλοι αυτοί οι   Αμερικάνοι,  Ρώσοι ή ακόμη-ακόμη οι Κάφροι της Αφρικής με κανένα τρόπο δεν  επιτρέπουν την ανάμειξη ξένων στα δικά τους, τα εσωτερικά τους προβλήματα. 
Εκεί κάτι Δημητράδες , κάτι αγράμματους δημοσιογραφίσκους και κομπλεξικούς αριστερούς ψευτοδιανοούμενους (όλοι σ' αυτήν εδώ την χώρα το έχουμε το «ψώνιο» αλλά οι αριστεροί είναι όοοολοι τους «διανοούμενοι»!) τους έχουν «γραμμένους» γενικώς και αδιακρίτως, για να μην πω «χ....νους».

Είναι γνωστός ο επαρχιώτικος διανοουμενισμός  όλων ανεξαιρέτως των αριστερών,  τόσο των «εκτός», όσο και των «εντός συνταγματικού τόξου» ευρισκομένων, που καταναλώνουν τα έντυπα φυλλάδια προπαγανδιστικού περιεχομένου (μπροσούρες) και τα συνθήματα από την Δυτική Ευρώπη χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τους την ενοχική στάση του συλλογικού βίου των Δυτικοευρωπαίων που πράγματι και για εκατοντάδες χρόνια καταπίεσαν και εκμεταλλεύθηκαν με απάνθρωπες μεθόδους τις αποικίες τους και αυτό τους κάνει να αντιμετωπίζουν με άλλο πνεύμα τους προερχόμενους από εκεί ειδικά πριν οξυνθεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης και συμβούν όσα συνέβησαν στην Αγγλία, στην Σουηδία και τώρα στην Γαλλία. Η επιπόλαιη, κατά την γνώμη μου, πρώτη δήλωση του Κάμερον δείχνει αυτήν ακριβώς την ενοχική στάση των Άγγλων που δεν θέλουν ακόμη να καταλάβουν τι ακριβώς τους συνέβη και τι πρόκειται να επακολουθήσει πολύ σύντομα.

Η Ελλάδα όμως, δεν είχε οποιαδήποτε αποικία, δεν κατέλαβε κράτη και δεν έφτιαξε μηχανισμούς εκμετάλλευσης, καταπίεσης και καταστολής στην Ασία, την Αφρική ή την Λατινική Αμερική.  Και όμως τα «διανοούμενα χωριατόπουλα» της αριστεράς μιλούν και εκφράζονται λες και βαρύνει την Ελλάδα αποικιοκρατικό παρελθόν και μόνον  έτσι μπορώ να εξηγήσω το μένος τους εναντίον του Μ. Αλεξάνδρου, και την  αρνητική θέση τους όσον αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα όπως το ψευτομακεδονικό, οι σχέσεις με την Τουρκία, η γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας κ.ά, σε σημείο, μάλιστα, ο Χρυσόγελος να ψηφίζει στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των θέσεων των Σκοπίων. 

Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για εκδούλευση συμφερόντων επί πληρωμή (να είναι πληρωμένοι πράκτορες δηλαδή  και καλά θα κάνει το κράτος να ελέγξει προσωπικούς λογαριασμούς μερικών-μερικών εδώ, στα Σκόπια ή και στην Τουρκία) τότε έχουμε μια καθαρά κομπλεξική αντίληψη και στάση μιμητισμού, ηλιθιότητας και αλλοτρίωσης αφού αισθάνονται με αισθήματα που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές συνθήκες ύπαρξης του συλλογικού βίου των Ελλήνων οι οποίοι, μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, υφίσταντο οι ίδιοι την καταπίεση, την εκμετάλλευση και την εθνοκάθαρση. 
Πρόκειται για ακραίο φαινόμενο πνευματικής δουλοπρέπειας και αλλοτρίωσης. 

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»