22.5.13

Ερντογάν: "Ξένη επέμβαση" η στρατιωτική υποστήριξη της Χεζμπολάχ στον στρατό της Συρίας

Efenpress: Η δική του επέμβαση δεν είναι ξένη!!!


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρει η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ στον κυβερνητικό στρατό της Δαμασκού στην μάχη για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κουσέιρ.

"Έχω απολύτως την ίδια άποψη", απάντησε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν θεωρεί την ανάμειξη επίλεκτων δυνάμεων της Χεζμπολάχ στις μάχες στην Συρία ως "ξένη επέμβαση".

"Στην Συρία δεν υπάρχει μόνον η Χεζμπολάχ, αλλά κι άλλες δυνάμεις", πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως στο Ιράν, το οποίο υποστηρίζει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να διευκρινίσουν ποιες οργανώσεις, υποστηριζόμενες από ποιες χώρες, δραστηριοποιούνται σήμερα στην Συρία", συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά την επιστροφή του από επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.
"Αυτοί που θεωρούν την επιμελητειακή υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στην συριακή αντιπολίτευση ως ξένη επέμβαση δεν λένε το ίδιο για τα κινήματα που παίρνουν μέρος σε μάχες", υπογράμμισε εξάλλου ο Ερντογάν.
Στην πόλη Κουσέιρ σημειώνονται εδώ και αρκετές ημέρες σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και στα κυβερνητικά στρατεύματα, τα οποία υποστηρίζονται από μαχητές της Χεζμπολάχ. Η πόλη αυτή βρίσκεται σε σημαντικό σημείο, καθώς από εκεί ελέγχεται η οδός διακίνησης όπλων και ανταρτών ανάμεσα στον Λίβανο και την Συρία.
Η υποστήριξη αυτή των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ