26.5.13

Επιβεβαίωση πλήρους αποτυχίας της πολιτικής των μνημονίων…από Γερμανούς Φιλελεύθερους

Ιδιαίτερα επικριτικός για την ακολουθούμενη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ.
Πιο συγκεκριμένα και σε δηλώσεις του σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ο Φέρχοφσταντ, εμφανίστηκε επικριτικός ως προς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεταιστη χώρα λέγοντας πως είναι “απλώς ένα μαθηματικό μοντέλο”. 
“Έχω δει μέτρα, που επεβλήθησαν στην Ελλάδα όπως αύξηση φόρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε χαμηλοεισοδηματίες που δεν βγάζουν κανένα νόημα” είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στις απολύσεις στο δημόσιο τόνισε πως “το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρχουν 15 χιλιάδες λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά τι δημόσιο θα έχουμε, τι λειτουργίες θα έχει και ποιοι τομείς θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν”. Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις επισήμανε πως “σημαίνει πολλά περισσότερα από το να περάσουν κάποιοι οργανισμοί σε Έλληνες ή ξένους ολιγάρχες. 
Γιατί αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση, αλλά μετάβαση από ένα κρατικό σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο”.
Αν οι πιο πάνω δηλώσεις, δεν είναι επιβεβαίωση πλήρους αποτυχίας της πολιτικής των μνημονίων..και μάλιστα δια στόματος Γερμανών.. τότε τι είναι..;;