24.5.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

«Ανοίγματα» με το ΟΚ των Αμερικανών(!)

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΣ ο  κόσμος σε Ανατολικούς και Δυτικούς, οι ιδεολογίες με τα στεγανά τους και  οι Μεγάλοι…ιδιοκτήτες «οικοπέδων». Σ’ ένα μεταπολεμικό παιχνίδι παγκόσμιας μοιρασιάς κρατών και ψυχών. Λίγο πριν, σφιχταγκαλιάστηκαν (αλληλομισούμενοι) για να θανατώσουν από κοινού το «τερατάκι» (Χίτλερ).
ΣΤΟ κλίμα, λοιπόν, εκείνο της  «ειρηνικής» συνύπαρξης του διπόλου  και των δήθεν αδέσμευτων, σε ψυχροπολεμική  ατμόσφαιρα και κάποιους τοπικούς πολέμους για εκτόνωση, είχα οι λαοί τ’ αφεντικά τους, είχαμε κι εμείς τους…Αμερικανούς.
Στο άρμα τους πριν και μετά την μεταπολεμική μοιρασιά, «ιδεολόγοι» με το στανιό, με τους «απέναντι» να νομίζουν πως χτίζουν τον σοσιαλισμό.  Θέλαμε όπλα; Μας τα εξασφάλιζαν οι «Σύμμαχοι» έναντι δολαρίων ή μας τα χάριζαν για παλιοσίδερα. Και, βέβαια, το παιχνίδι άγγιζε την κοροϊδία, όταν «απειλούσαμε» πως θα πάρουμε όπλα απ’ τους Σοβιετικούς…
ΕΤΣΙ το πήγαμε και μας  το πήγαν, μέχρι που έφαγε χώμα η πλάτη του ενός. Ο άλλος  αντίπαλος, άνετος και χωρίς το άγχος των…κομουνιστών, άπλωσε τα φτερά του κι αγκάλιασε τον κόσμο. Με την παγκοσμιοποίηση καταργώντας τα σύνορα, αλλά με την «τρομοκρατία» βολική όσο ο αντικομουνισμός του παρελθόντος. Και από «κινδύνους» μη πλακώσουν βρικολακιασμένοι μπολσεβίκοι και «κίτρινοί»;
ΕΔΩ υπάρχει  παιχνίδι, υπάρχουν και (πρόσφατες) μνήμες. Τι έκαναν Κινέζοι και Ρώσοι, όταν ΝΑΤΟικές βόμβες ερήμωναν τα Βαλκάνια για «διευθέτηση» και «αχρηστεύοντας»  τον Δούναβη,  το Ιράκ του (δικού  τους) Χουσεΐν; Βομβάρδισαν ακόμα και την κινέζικη πρεσβεία (περιμέναμε αντιδράσεις και ανταπόδοση των…πυρών απ’ τον «Γίγαντα») , και μόνο τρομαγμένους διπλωμάτες είδαμε να χύνουν δάκρυ καυτό.
ΔΙΑΘΕΤΕΙ τον  ΟΗΕ του ο κόσμος, το ΝΑΤΟ τους οι Δυτικοί (με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας στο…μουσείο) κι όλα κινούνται αμερικανικά(!). Για κάθε «χρήση» προς το συμφέρον των ΗΠΑ και με την (παγκόσμια) στρατηγική στα χέρια σχεδιαστών της μοίρας του κόσμου, σε ανήλιαγα γραφεία. Υπάρχει ΣΑ (Συμβούλιο Ασφαλείας) του ΟΗΕ, αλλά δεν…λειτουργεί, όταν στη Συρία σφάζονται. Υπάρχει ΝΑΤΟ που ξαμολάει βόμβες απασφαλισμένες μόνο από αμερικάνικα χέρια, όταν και αν «χρειαστεί».
ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, να μην ανοιχτούμε σε Ρώσους και  Κινέζους επιχειρηματικά, ως σύμμαχοι (διάβαζε φόρου υποτελείς) στους  Αμερικανούς; Έχουν γνώση οι φύλακες. Ο αμερικανοκίνητος ΟΗΕ με τα αχρηστεμένα Veto των αντιπάλων τους, το ΝΑΤΟ-εργαλείο τους για επεμβάσεις μετά…βομβών, έχουν και οι ίδιοι (οι Αμερικανοί) τη στρατηγική τους. Αύριο «χτίζεται» ο Αγωγός (αερίου), μεθαύριο τον βομβαρδίζουν αχρηστεύοντάς τον  για 5-6 χρόνια με βόμβες ΝΑΤΟικές και η ζωή συνεχίζεται.