22.5.13

Διπλή βολή τορπιλών απο ελικόπτερο και υποβρύχιο του Π.Ν. - Μήνυμα στην Άγκυρα

Μικρής κλίμακας αλλά υψηλής συμβολικής αξίας άσκηση διπλής βολής τορπιλών εκτέλεσε το Πολεμικό Ναυτικό την ώρα που ο Τουρκικός Στόλος έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο, στο πλαίσιο της άσκησης Denizkurdu την οποία διεξάγει από χθές.
Συγκεκριμένα η διπλή βολή τορπιλών εκτελέστηκε με το πρώτο χάραμα από το οργανικό ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας τύπου «S» Αδρίας και υποβρύχιο τύπου 209 στο πεδίο βολής «Καράβια».
Η άσκηση αποφασίστηκε και εκτελέστηκε εντός 24ωρού με απόλυτη επιτυχία και δείχνει την άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί σε επείγουσες καταστάσεις. Οι τορπίλες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εκπαιδευτικές.

Η βολή του Πολεμικού Ναυτικού έγινε λίγες ώρες μετά το μπαράζ παραβάσεων και παραβιάσεων της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο ενω εκτελεί την άσκηση Denizkurdu 2013. Οι 10 απο τις 18 συνολικά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έγιναν απο μεμονωμένα ελικόπτερα τα οποία απονηώθηκαν απο πλοία της Άγκυρας σε μία κίνηση αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η Τουρκία επιδιώκει τον έλεγχο της έρευνας και διάσωσης στο μισό Αιγαίο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό αποδεικνύουν πάντως πώς είναι παρόν στο Αιγαίο. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου μάλιστα το Π.Ν. θα πραγματοποιήσει άσκηση "Καταιγίδα" στο νοτιοανατολικά Αιγαίο, κινητοποιώντας όλο στο Στόλο και εκτελώντας βολές. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr