25.5.13

Ο Μπαν κι Μουν… αδειάζει τον Αναστασιάδη

Efenpress: Αντί δείπνου, καλύτερα  delivery  και χωρίς Μπαν Κι Μουν...Εξ άλλου δεν υπάρχει νέο θέμα συζητήσεως.Το θέμα είναι γνωστό.Αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από τη Κύπρο
Αναστάτωση έχει προκαλέσεις στην Κύπρο το θέμα με το δείπνο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη του ψευδοκράτους, Έρογλου.
Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε με επιστολή του στον Μπαν κι Μουν να διαβεβαιώσει πως το δείπνο θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καταγγέλοντας παράλληλα τη στάση του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Μουν, ωστόσο, απαξίωσε να απαντήσει γραπτώς στον κ. Αναστασιάδη, ως όφειλε, μετά τη λήψη της επιστολής του.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ), το γραφείο του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, Μπαν κι Μουν εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου με την Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα κα Susana Malcorra.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου συναντήθηκε χθες με την Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα. Η Διευθύντρια του Γραφείου επαναβεβαίωσε για την πλήρη εμπιστοσύνη του Γενικού Γραμματέα στον ειδικό του σύμβουλο και μ’ αυτό κατά νου, επιβεβαίωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος προτίθεται να χειριστεί το δείπνο καταλλήλως».
Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ είχε δηλώσει ότι στη συνάντηση ο κ. Αιμιλίου «έλαβε τις διαβεβαιώσεις τις οποίες επιδίωξε η κυβέρνηση της Κύπρου».