7.5.13

ΗΠΑ: Απήχθησαν και βρέθηκαν ζωντανές μετά από χρόνια!


Τρεις γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν εδώ και χρόνια με την υποψία ότι είχαν πέσει θύματα απαγωγής, βρέθηκαν τη Δευτέρα ζωντανές σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ σε μικρή απόσταση από το σημείο στο οποίο εθεάθησαν τελευταία φορά.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν ένας γείτονας άκουσε κραυγές από την ύποπτη κατοικία.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 17 ετών. Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών.
Οι τρεις γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και η αστυνομία διαβεβαιώνει πως η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρια αδέρφια ηλικίας 50, 52 και 54 ετών. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τις μαρτυρίες των τριών γυναικών. Ο 52χρονος ονομάζεται Άριελ Κάστρο και είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.
Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κλίβελαντ δήλωσε ότι τα θύματα της απαγωγής πιθανότατα κρατούνταν στο ίδιο σημείο από τη στιγμή που εξαφανίστηκαν.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τύχη τους από ένα επείγον τηλεφώνημα της Αμάντα Μπέρι, η οποία κατάφερε να βγει από το σπίτι με τη βοήθεια του γείτονα, ο οποίος δήλωσε ότι την άκουσε να φωνάζει και έσπευσε να τη βοηθήσει.
YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Είχαν απαχθεί και βρέθηκαν σώες μετά από 10 χρόνια
Συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες η ιστορία των τριών γυναικών που είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν ζωντανές σε σπίτι στο Κλίβελαντ, πολύ κοντά στο σημείο από όπου είχαν απαχθεί. Η Αμάντα Μπέρι εξαφανίστηκε στα 16 της χρόνια, μετά από σύντομο τηλεφώνημα στην αδερφή της. Η Τζίνα Ντεχεσούς, ήταν 14 ετών όταν εξαφανίστηκε στο δρόμο από το σχολείο στο σπίτι. Η Μισέλ Νάιτ εξαφανίστηκε όταν 20 χρονών. Η αρχή του τέλους για την περιπέτεια των γυναικών ξεκίνησε όταν ένας γείτονας άκουσε την Αμάντα Μπέρι να φωνάζει για βοήθεια και πήγε να της ανοίξει την πόρτα. Οι ύποπτοι, ηλικίας 50, 52 και 54 ετών συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν οι τρεις γυναίκες στην αστυνομία. Πιθανότατα κρατούνταν στο σπίτι αυτό από τότε που εξαφανίστηκαν. 
«Βοηθείστε με! Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη», ακούγεται να λέει η 26χρονη στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της στον αριθμό 911 για τα έκτακτα περιστατικά.
Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος η Μπέρι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που την απήγαγε, είπε ότι αυτός βρισκόταν εκτός σπιτιού και κάλεσε την αστυνομία να έλθει επειγόντως. Είπε επίσης ότι γνώριζε ότι η εξαφάνισή της απασχόλησε για καιρό τα ΜΜΕ.
Ο γείτονας, ο Τσαρλς Ράμσεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Μπέρι ήταν απελπισμένη καθώς ήθελε να βγει από το σπίτι, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε. Δήλωσε ακόμη ότι όταν κατάφερει να βγει έξω είχε μαζί της ένα κοριτσάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, τα παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τις τρεις γυναίκες στο σπίτι του Κλίβελαντ είναι δύο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters