31.5.13

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "NO FLY ZONE" ΤΩΝ ΗΠΑ Μετά τους S-300 η Ρωσία έτοιμη να παραδώσει και MiG-29 Μ/Μ2 στη Συρία!


Η Ρωσία απαντάει άμεσα στις δηλώσεις των ΗΠΑ για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, με παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 Μ/Μ2 στο καθεστώς Άσαντ. 
 
Πρόκειται για άλλη μια στρατηγική κίνηση, στην γεωπολιτική "σκακιέρα" που έχει στηθεί στη Συρία, σε έναν ιδιότυπο πόλεμο "δια αντιπροσώπων" μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων Ρωσίας, και ΗΠΑ όπως και παλαιότερα στην περίοδο του "Ψυχρού Πολέμου".
 
Έτσι μετά την αναγγελία για την παράδοση των S-300 η Ρωσία σκοπεύει να παραδώσει και 10 τουλάχιστον μαχητικά MiG-29 Μ/Μ2 στη Συρία, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι και το επιβεβαιώνει, και το Times of Israel. Ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών δεν είναι προς το παρόν γνωστός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει τα 10.
 
«Αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία της Αεροπορίας της Συρίας βρίσκεται στη Μόσχα. Συζητούνται οι λεπτομέρειες και οι χρόνοι παράδοσης ενός πιθανού συμβολαίου για την προμήθεια», - είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «MiG», Σεργκέι Κοροτκόφ.
 
O Kοροτκόφ δεν είπε ακριβώς πόσα αεροσκάφη θα παραδωθούν, αρκέστηκε όμως να πει πως αυτά θα είναι "παραπάνω από 10".
 
Ο διοικητής των ισλαμιστών ανταρτών Salim Idris, προέτρεψε την διεθνή κοινότητα να κάνει τα πάντα να αποτρέψει την μεταφορά των αεροσκαφών στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ, καθώς έτσι η ισχύς των κυβερνητικών δυνάμεων θα αυξηθεί περισσότερο. .
 
Η λιβανέζικη εφημερίδα al-Diyar έγραψε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Μπασάρ Άσαντ προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα κ.α προς χρήση ενανάντια στους ισλαμιστές αντάρτες.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία. Η Μόσχα εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός αυτό, σημειώνοντας πως οι ρωσικές προμήθειες έχουν αποκλειστικά αμυντικούς σκοπούς.
 
Είναι πλέον εμφανές ότι από την στιγμή που η ΕΕ και οι ΗΠΑ απροκάλυπτα θα δίνουν οπλισμό στους ισλαμιστές, και η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να τηρεί τα όποια προσχήματα, και να μην παραδίδει εξελιγμένο οπλισμό στις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr