27.5.13

Θα δώσουν παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γιατί (επίτηδες;) άνοιξαν την πύλη 3,5 μήνες αργότερα!

forologia2902Η διαδικτυακή πύλη άργησε να ανοίξει κάμποσους μήνες και πλέον το αρχικό χρονοδιάγραμμα (λήγει στις 30 Ιουνίου) γίνεται ασφυκτικό (έπρεπε να είχε ανοίξει από τις αρχές Φεβρουαρίου).

 Πλέον οι φορολογούμενοι με βάση αυτό το χρονικό περιθώριο, θα πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα έγγραφα και να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση.


Οι συνταξιούχοι (ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ) θα πρέπει να μπουν στο διαδίκτυο για να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012.

Ο γγ δημοσίων εσόδων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «αν χορηγηθεί παράταση, αυτό θα γίνει για μια και μόνη φορά». Κύκλοι των φοροτεχνικών εκτιμούν ότι μπορεί να δοθεί παράταση έως και τα τέλη Αυγούστου.Τι σημαίνει η παράταση; Λιγότερες δόσεις. Αν δηλαδή κάποιος υποβάλει τη δήλωσή του στα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να το πληρώσει σε χ δόσεις. Αν η πύλη είχε ανοίξει νωρίτερα (αρχές Φεβρουαρίου) θα υπήρχε η δυνατότητα περισσότερων (και μικρότερων) δόσεων.

Φέτος στις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να μπουν και οι τόκοι από τις καταθέσεις, αν ξεπερνούν τα 250 ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με όσους έχουν παραπάνω από ένα ονόματα στους λογαριασμούς, αλλά και το πως θα γίνει η διαδικασία παραλαβής των δικαιολογητικών, αν δηλαδή θα πρέπει να μεταβούν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι στις τράπεζες προκειμένου να ζητήσουν τα έγγραφα ή αν αυτό θα γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

olympia.gr