13.5.13

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δέκα οκτώ (18) διαρρήξεων σε πρατήρια υγρών καυσίμων


Συνελήφθησαν  τέσσερις (4) ημεδαποί
Χρησιμοποίησαν  τουλάχιστον οκτώ (8) κλεμμένα ΙΧΕ  αυτοκίνητα
Η λεία τους ξεπερνά τις 17.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δέκα οκτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα τέλη Απριλίου 2013 έως και 12-05-2013.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 12-05-2013, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ομάδας ΟΠΚΕ, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 43, 16, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής” και “Αντίσταση”.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, κατά τον τελευταίο περίπου μήνα, διέρρηξαν δέκα οκτώ (18) πρατήρια υγρών καυσίμων, με χρήση τουλάχιστον οκτώ κλεμμένων ΙΧΕ αυτοκινήτων. Σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις, αφαίρεσαν συνολικά (17.510) ευρώ, κούτες με πακέτα τσιγάρα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ προκάλεσαν σε όλες τις περιπτώσεις φθορές και υλικές ζημιές μεγάλης χρηματικής αξίας, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πειστήρια που προδίδουν τη συμμετοχή τους στις προαναφερόμενες διαρρήξεις.