30.5.13

“Μπουμπούκι” ο απαγωγέας της 13χρονης. Χίλια μάτια στο Facebook.

mario-alvanos-facebookΑυτός είναι ο 23χρονος Αλβανός, που διατηρούσε συχνή επαφή μέσω facebook-το οποίο είναι παγίδα για τους μη υποψιασμένους-με την ανήλικη Χριστίνα, και ενέχεται στην αρπαγή της.

 Facebook:Ίσως το καλύτερο μέσο για να επικοινωνήσεις με φίλους σου που έχεις να δεις χρόνια.Για όσους δεν ξέρετε το Facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο μπορεί κάποιος να ανταλλάξει μηνύματα με τους φίλους του, να υπάρξουν ομάδες συζητήσεων, παιχνίδια και ένα σωρό άλλες εφαρμογές.

 Η χρήση όμως ενός τέτοιου δικτύου εμπεριέχει πολλές παγίδες! Πρώτα απ’όλα γνωρίζεις ότι για να είσαι νόμιμος χρήστης του Facebook πρέπει να είσαι πάνω απο 13 χρονών;






Μην μας παρασύρει η “ασφάλεια” της οθόνης του υπολογιστή. Αν έρθει ένας άγνωστος στο δρόμο και σας ζητήσει να του δώσετε μια φωτογραφία σας ή σας ρωτήσει να του πείτε πού μένετε θα του πείτε? Με την ίδια λογική δεν τα το κάνατε ούτε στο Facebook.

Θα σας θυμίσουμε τον φόνο του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη στις 13 Απριλίου 2013 στη Δάφνη τον οποίο «παγίδευσε» 24χρονη μέσω του Facebook η οποία είχε τον ρόλο του «δολώματος».

Προσοχή μην κάνετε φίλους σας οποιονδήποτε σας κάνει “add request”. Από την στιγμή που τον κάνετε φίλο σας αυτόματα έχει πρόσβαση στο προφίλ σας. Οι σχέσεις μεταξύ των ατόμων δεν αλλάζουν επειδή αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας. Στην περίπτωση όμως που αποφασίσετε να προσθέστε στην λίστα των φίλων σας όλο τον κόσμο που σας το ζητά, προσπαθήστε να μην ανεβάζετε πολύ προσωπικές φωτογραφίες και να μην γράφετε πολύ προσωπικά στοιχεία για σας. Πότε δεν ξέρετε αν κάποιος από τους «φίλους» σας, χρησιμοποιήσει κάποια φωτογραφία σας ή βίντεο, εναντίον σας με σκοπό να σας απομονώσει ή να σας βλάψει.