17.5.13

Κυνικός ο δράστης - Αγωνία για τον 11χρονο

Με το βλέμμα στραμμένο στο Σαββατοκύριακο είναι οι θεράποντες ιατροί του 11χρονου, καθώς τις επόμενες δύο ημέρες θα προσπαθήσουν να ξυπνήσουν το παιδί και θα διαπιστώσουν αν έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη στα κάτω άκρα, από τις είκοσι μαχαιριές που δέχθηκε από τον 20χρονο Ολλανδό. Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς η βαριά κάκωση του νωτιαίου μυελού που υπέστη το αγόρι, μπορεί να παρουσιάσει την συγκεκριμένη επιπλοκή. Ωστόσο, υποστηρίζουν πως μπορεί το μέγεθος του τραύματος να είναι μεγάλο, ωστόσο έχει υπέρ του στη μάχη που δίνει το νεαρό της ηλικίας του. 

Ο 20χρονος Ολλανδός πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του, όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς.



Σοκάρει η κυνικότητα του δράστη
Έκπληξη προκάλεσε στους άνδρες της Αστυνομίας η κυνικότητα του 20χρονου Ολλανδού κατά την ανάκρισή του για την βάναυση επίθεση στο 11χρονο αγόρι. «Ένας πελάτης του ξενοδοχείου μου έδωσε στο laptop και το κινητό του παιδιού για να δώσω στη διεύθυνση για να τα φυλάξουν. Εγώ τα είδα και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν άσχημο να τα κρατούσα. Βρήκα ευκαιρία και πήγα και τα έκρυψα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, από όπου θα τα έπαιρνα, τελειώνοντας τη δουλειά», τους είπε ο δράστης.



Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή όπου κατάλαβε ότι ο μικρός είχε αντιληφθεί πως ο ίδιος έχει στην κατοχή του τα πράγματα: «Εκεί κατάλαβα ότι ο μικρός με παρακολουθούσε. Μου μιλούσε έντονα στα ρώσικα, και με χειρονομίες μου έδειχνε την τσάντα και μου ζητούσε, προφανώς, να του τη δώσω πίσω. Εγώ του μιλούσα στα Αγγλικά. Ο μικρός έδειχνε αποφασισμένος να πάρει πίσω τα πράγματά του. Επειδή φώναζε, του είπα να έρθει λίγο πιο απόμερα, για να του τα δώσω».



Ο δράστης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή που οδήγησε τον μικρό σε ένα μέρος που δεν είχε κόσμο και του επιτέθηκε: «Βρήκα ένα απόμερο σημείο και εκεί άρχισα να τον χτυπάω με όλη μου τη δύναμη. Πίστεψα πραγματικά ότι τον είχα σκοτώσει. Πίστεψα ότι τα είχα καταφέρει και έσυρα το “πτώμα” πέντε μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να το θάψω, όταν θα τελείωνα από τη δουλειά. Πλύθηκα από τα αίματα και συνέχισα κανονικά τη δουλειά.

Εξάλλου, παραδέχθηκε πως στη συνέχεια έκανε πως δεν ήξερε τίποτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έφτασαν στο ξενοδοχείο για να εντοπίσουν τον 11χρονο. «Η αλήθεια είναι ότι το “έπαιζα χαζός” στην αστυνομία που έκανε ερωτήσεις σε μένα και σε όλο το προσωπικό και μάλιστα βοήθησα και στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού. Εκεί όμως που κατέρρευσα, ήταν όταν έμαθα ότι ο μικρός ζούσε και με είχε αναγνωρίσει».



Ελληνίδα στην καταγωγή η μητέρα του 20χρονου
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το cretalive.grη μητέρα του 20χρονου δράστη είναι Ελληνίδα στην καταγωγή. Η ίδια έφυγε για την Ολλανδία πριν από χρόνια και εκεί υιοθετήθηκε από Ολλανδούς γονείς. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο δράστης της άγριας επίθεσης στο 11χρονο αγοράκι έχει υιοθετηθεί.

Η μητέρα του τον μεγάλωσε, μαθαίνοντας τον να αγαπά την Ελλάδα και την Κρήτη
. Γι’ αυτό άλλωστε και τα τελευταία δύο χρόνια ο 20χρονος επέλεγε την Κρήτη για τις διακοπές του. Όταν πριν από μια βδομάδα περίπου του έγινε η πρόταση από φίλο του στο ξενοδοχείο να πιάσει δουλειά ως βοηθός ανιματέρ, δέχτηκε γιατί θα τον βοηθούσε να μάθει ελληνικά, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε.

Οι Ρώσοι ζητούν στοιχεία για την υπόθεση του 11χρονου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα ανηλίκων παιδιών δήλωσε πως παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ανέφερε πως υπάρχει ανά πάσα στιγμή έτοιμο αεροπλάνο, αν χρειαστεί ο 11χρονος να μεταφερθεί στη Μόσχα. Η ρωσική πλευρά πάντως δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην ιατρική περίθαλψη που παρέχεται στο αγόρι στη χώρα μας. Ωστόσο, έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στη Μόσχα σχετικά με το ξενοδοχείο στο οποίο συνέβη το περιστατικό αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται προσλήψεις ατόμων, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποιος έλεγχος.
real.gr