16.5.13

Ποινική δίωξη στον δράστη - Κάκωση νωτιαίου μυελού για τον 11χρονο



Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 11χρονος Ρώσος τουρίστας που μαχαιρώθηκε από 20χρονο Ολλανδό στην Χερσόνησο Ηρακλείου. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη κάνει λόγο για κάκωση νωτιαίου μυελού και προσθέτει ότι: «Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση», καθώς το παιδί παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Δίπλα του βρίσκεται συνεχώς και η μητέρα του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», το ΕΚΕΠΥ αναφέρει τα εξής: 

Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα. 

Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. 

Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130. Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. 

Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα. 

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση & θεραπεία. Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση. 

Συγχρόνως, υπήρξε ψυχολογική υποστήριξηαπό ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Πιθανή η μεταφορά του 11χρονου στη Ρωσία

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος Ολλανδός

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου και κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία με 20 μαχαιριές που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, επειδή ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ήταν εκείνος που του έκλεψε τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.



Ο Ολλανδός οδηγήθηκε στις 10 το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του.Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του -όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς- και μάλιστα με κυνικό τρόπο περιεγράψε πως μαχαίρωσε τον 11χρονο σε ένα απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη. 

Ακόμα, υποστήριξε ότι πίστευε πως τον είχε σκοτώσει και τον έσυρε 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να τον θάψει, όταν θα τελείωνε από τη δουλειά του. Στη συνέχεια, πλύθηκε και έπλυνε και το μαχαίρι το οποίο φύλαξε και συνέχισε κανονικά την δουλειά του, όπως είπε, ενώ ομολόγησε μετά που έμαθε ότι ο 11χρονος ζούσε και ο κλοιός είχε πλέον σφίξει για τον ίδιο. 

Πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου πήρε σήμερα ο ανιματέρ. Αφού παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια, πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα έχει οριστεί και συνήγορος υπεράσπισης από τη λίστα που διαθέτει γι' αυτές τις περιπτώσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Σταθερή η κατάσταση του 11χρονου - Στον εισαγγελέα ο δράστης

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός
real.gr