5.4.13

Ο πρόεδρος της του ρωσικού τραπεζικού κολοσσού VTΒ στην Κύπρο - Deal για Λαϊκή;


Eξελίξεις στην Κύπρο με αφορμή το μέλλον του τραπεζικού κολοσσού VTB, το οποίο έχει σημαντική έκθεση στο κονιορτοποιημένο ρωσικό τραπεζικό σύστημα και για το οποίο έχει υπάρξει ειδική παρέμβαση από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ν.Μεντβέντεφ: Ο πρόεδρος του ομίλου VTB μετέβη στο γραφείο του νέου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και συζήτησε μαζί του την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί.
Ανακοινώσεις δεν υπήρξαν, αλλά να σημειώσουμε ότι η VTB είναι η τράπεζα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ενδιαφερόταν πριν από μερικές εβδομάδες για εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο Ρώσος μεγαλοτραπεζίτης A.Koστίν, συνοδευόταν στο υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξένων Τραπεζών Σώτο Ζακχαίο.
H άφιξη του προέδρου του ομίλου δείχνει (είναι τόσο ισχυρός στον τραπεζικό τομέα όσο είναι και ο Α.Μίλερ της Gazprom στο τομεά της ενέργειας) σίγουρα δείχνει κάτι παραπάνω από μια απλή συνάντηση για να συζητηθούν τρέχοντα θέματα που έχουν ανακύψει από τον τραπεζικό Αρμαγεδόνα στην Κύπρο.
Το ερώτημα είναι αν η συνάντηση αφορούσε τον απεγκλωβισμό, απλά της VTB ή υπάρχει ακόμα θέμα εξαγοράς της Λαϊκής;
Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει γίνει ακόμα νόμος, ούτε έχει εγκριθεί από την Βουλή το κυπριακό μνημόνιο που προβλέπει την διάλυση της Λαϊκής.
Η πιθανότητα τα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και αμελητέα. Το βέβαιο είναι ότι η Ρωσία ξανακάθεται στο τραπέζι της κυπριακής διαπραγμάτευσης...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr