26.4.13

Θεαματική επίδειξη αλεξιπτωτιστών στην Αλεξανδρούπολη- video



Επίδειξη από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, για δεύτερη χρονιά, στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο.

Την επίδειξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, οι οποίοι ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, παρουσία του...Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου, της Αντιπεριφερειάρχου Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου, του Αερολιμενάρχη κ, Θεόδωρου Αρμουτίδη, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων.




Οι αλεξιπτωτιστές κάνοντας πτώση από ύψος 12.000 ποδιών, ήτοι 4.000 μέτρα, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, επιβεβαίωσαν το αίσθημα ασφάλειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κι ενθουσίασαν τους θεατές.





Στο τέλος της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν δώρα προς ανάμνηση της πραγματοποιηθείσας ρίψης αλεξιπτωτιστών, η οποία, όπως δήλωσε η κ. Νικολάου, «μετά την πετυχημένη περσινή και φετινή εκδήλωση τείνει να γίνει θεσμός».





Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου είπε:

«Το μοναδικό και φαντασμαγορικό θέαμα προκάλεσε το θαυμασμό όλων μας. Για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε περήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό, τα παιδιά μας, για τις δεξιότητες και ικανότητές τους, την πειθαρχία τους, την αποτελεσματικότητά τους. Ήταν μια εμπειρία εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές και μαθήτριες, όσο και για μας. Ήταν αρχικά μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που στην συνέχεια αγκαλιάσθηκε από όλες τις Αρχές, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές και να νιώσουν περήφανοι και υπεύθυνοι για τον τόπο τους. Ήταν το Πασχαλιάτικο δώρο για τα παιδιά μας».

Η κ. Νικολάου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση όπως: Στρατιωτικές Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, Αστυνομικές Αρχές, Πυροσβεστικό Σώμα, Ομάδες Εθελοντών, Υγειονομικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικούς και Προϊσταμένες Αρχές Εκπαίδευσης, υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά ιδιαίτερα τους αλεξιπτωτιστές.

ΠΗΓΗ: alexpolisonline.blogspot.com