2.4.13

Α. Λοβέρδος στο Real.gr: «Η εμπιστοσύνη εξαντλείται»



Με μια δήλωση-βόμβα στο Real.gr ο Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνέχισης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Η εμπιστοσύνη που έχουμε παράσχει στην κυβέρνηση εξαντλείται» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει λόγο για «τρικομματικό διευθυντήριο» που δυσκολεύει τη λειτουργία της και για ανυπαρξία αντι-υφεσιακού σχεδίου.
 
«Ο σχηματισμός της τον Ιούνιο, αλλά και ο συζητούμενος από κάποιους σήμερα ανασχηματισμός της, έχει ως βάση του τον μικροκομματισμό. Και σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού βασιλεύουν οι πελατειακές σχέσεις» τονίζει ο πρώην υπουργός και προειδοποιεί ότι θα υπάρξει σύγκρουση αν προταθούν νέα μέτρα. «Ας παράξουν έργο λοιπόν αμέσως, εδώ και τώρα. Σε λίγο καιρό δεν θα προλαβαίνουν να αντιστρέψουν την αρνητική κατάσταση» καταλήγει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr επισπεύδει την ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος, ίσως και πριν το Πάσχα. 


Η δήλωση του πρώην υπουργού και επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ Ανδρέα Λοβέρδος στο Real.gr έχει ως εξής:

Η εμπιστοσύνη που έχουμε παράσχει στην κυβέρνηση εξαντλείται. Η κυβέρνηση χάνει διαρκώς χρόνο. Η λειτουργία της δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη του τρικομματικού διευθυντηρίου. Αντι-υφεσιακό σχέδιο είναι προφανές πως δεν υπάρχει. Ο σχηματισμός της τον Ιούνιο, αλλά και ο συζητούμενος από κάποιους σήμερα ανασχηματισμός της, έχει ως βάση του τον μικροκομματισμό. Και σε ό, τι αφορά τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού βασιλεύουν οι πελατειακές σχέσεις. Όλα αυτά, κινδυνεύουμε να μας προταθεί, να καταλήξουν σε νέα μέτρα. Εδώ, όμως, θα είναι και το σημείο της σύγκρουσης, για το οποίο έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει. Ας παράξουν έργο λοιπόν αμέσως, εδώ και τώρα. Σε λίγο καιρό δεν θα προλαβαίνουν να αντιστρέψουν την αρνητική κατάσταση.
real.gr