19.4.13

LIVE-Νεκρός ο ένας ύποπτος της Βοστόνης, αναζητείται ο δεύτερος

Δυνάμεις της ομοσπονδιακής, της τοπικής αστυνομίας και το FBI συνεχίζουν την επιχείρηση στα περίχωρα της Βοστόνης για τη σύλληψη του "υπόπτου Νο. 2" για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της πόλης. 



Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, οι ύποπτοι είναι αδέλφια με επώνυμο Τσερνάγεφ και κατάγονται από την Τσετσενία.  Οι δύο αδελφοί, ηλικίας 19 και 20 ετών, έχουν καθεστώς μονίμου κατοίκου στις ΗΠΑ, όπου ζούσαν εδώ και περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, και οι δύο ύποπτοι είχαν "διεθνείς διασυνδέσεις" και "στρατιωτική πείρα".


Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βοστόνης -της δυτικής περιφέρειας της Βοστόνης και έξι ακόμη κοντινών κοινοτήτων- να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο πρώτος ύποπτος τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο. Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη."Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή", δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: "Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα". Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τον "ύποπτο Νο.1".

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο του ατόμου που συνελήφθη ως ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και ο οποίος νωρίτερα τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου του Μ.Ι.Τ. με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού. 

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουοτερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, "να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα" των σπιτιών τους και "να μην ανοίγουν την πόρτα τους", καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης του δεύτερου υπόπτου.