15.4.13

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗ- LIVE: Δυο νεκροί - 23 τραυματίες



Δύο δυνατές εκρήξεις στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης έχουν σπείρει τον πανικό και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας της Βοστόνης ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς δυο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 23 άλλοι είναι τραυματισμένοι. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είναι ενήμερος για το περιστατικό καιδιέταξε τις ομοσπονδιακές Αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη Βοστώνη μετά τις εκρήξεις στον Μαραθώνιο. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι ομοσπονδιακές αρχές στη Νέα Υόρκη. 

Δείτε την ώρα που οι δρομείς τερματίζουν και πραγματοποιείται η έκρηξη:


Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν ασθενοφόρα να καταφτάνουν καθώς και απλούς πολίτες να τρέχουν αιμόφυρτοι και πανικοβλημένοι, ζητώντας ιατρική βοήθεια. Ένας από τους αθλητές που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και βρίσκονταν κοντά στο σημείο των εκρήξεων ανέφερε: «Είναι πολλοί άνθρωποι τραυματισμένοι». Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αθλητικού γεγονότος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο βρίσκεται ένα ξενοδοχείο το οποίο μετά τις εκρήξεις έκλεισε για λόγους ασφαλείας. 



Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. 



Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τους τραυματίες. «Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.



Στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 δρομείς, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι θεατές. Το 26ο μίλι του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περίπου 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ήταν αφιερωμένο στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.
real.gr