7.4.13

Πρωτοφανές: Οι ΗΠΑ ανέβαλαν την εκτόξευση ICBM για να μην "ανησυχήσει" η Β.Κορέα!


"ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ" 
Την αναβολή δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου Minuteman ΙΙΙ αποφάσισε το αμερικανικό Πεντάγωνο για να μην υπάρξει λανθασμένη ερμηνεία από την Βόρεια Κορέα σε μία πρωτοφανή ενέργεια των ΗΠΑ που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι πραγματικά φοβούνται την Βόρεια Κορέα και τις πυρηνικές της δυνατότητες.
Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που γεννήθηκαν τα πυρηνικά όπλα που οι ΗΠΑ ματαιώνουν πυραυλική δοκιμή. Ούτε στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας είχαν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια.
Από την οποία συνάγεται ότι: Πρώτον, όχι απλώς έχει καταφέρει το βορειοκορεατικό καθεστώς να γομώσει τα βαλλιστικά της όπλα με πυρηνικά, αλλά έχει και την δυνατότητα να τα στείλει και εκεί που θέλει.

Ίσως όχι στο έδαφος των ΗΠΑ (θεωρητικά η Αλάσκα είναι εντός της ακτίνας δράσης των βαλλιστικών όπλων της Β.Κορέας) αλλά αρκεί να πληγεί η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα και βέβαια εν συνεχεία να πληγεί η Βόρειος Κορέα από πυρηνικά. Θα μιλάμε για το τέλος του κόσμου μας, όπως τον γνωρίζαμε από το 1945 και μετά.
Δεύτερον οι ΗΠΑ για πρώτη φορά κάνουν πίσω σε αυτό το chicken game.
Και αυτό δεν έχει ξαναγίνει...
Έτσι, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ανεβλήθη μια προγραμματισμένη για τις αμέσως επόμενες ημέρες πυραυλική δοκιμή ώστε να μην θεωρηθεί ότι επιδεινώνει την κρίση όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.
"Θα επρόκειτο για μια δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Μinuteman ΙΙΙ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνιας. Θέλουμε να αποφύγουμε την πιθανότητα μιας λανθασμένης ερμηνείας ή εκμετάλλευσης της δοκιμής" δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε πως "Oι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων για να διασφαλίσουν ένα σίγουρο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό οπλοστάσιο".
Η δοκιμή επρόκειτο να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια αλλά εξαιτίας της υπάρχουσας έντασης με τη Βόρεια Κορέα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την αναβολή της εκτόξευσης. Αυτό είπε στο AP επίσημος του Πενταγώνου ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του ο οποίος πρόσθεσε πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τη δοκιμή θεωρώντας πως μια τέτοια δοκιμή τώρα θα προκαλούσε περαιτέρω ένταση με τη Βόρεια Κορέα.
"Αυτή είναι μια λογική, συνετή και υπεύθυνη πράξη αυτή τη στιγμή" πρόσθεσε το στέλεχος του Πενταγώνου.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν συνολικά 450 Minuteman 3 οι οποίοι εκτοξεύονται από σιλό στο έδαφος των ΗΠΑ και αποτελούν μέρος της αποκαλουμένη στρατηγικής τριάδας των ΗΠΑ η οποία συμπληρώνεται από τους πυραύλους που φέρουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια.
Η αναβολή αυτή μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει εν γνώση των ΗΠΑ και ως ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, που κάλλιστα μπορεί να την παρουσιάσει ως νίκη, ως εξαναγκασμό των ΗΠΑ να υποχωρήσουν.
Έτσι μπορεί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να βρει οδό διαφυγής από το αδιέξοδο που ο ίδιος καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα!
Σε μια παράλληλη εξέλιξη μάλιστα, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ανέβαλαν σημαντική στρατιωτική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου στην Ουάσινγκτον μετά από αίτημα της Σεούλ λόγω της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.
Πάντως όσο ο Πιονγιάνγκ συνεχίζει να διατηρεί την αδιαλλαξία της, τόσο η Νότιος Κορέα, όσο και οι ΗΠΑ προχωρούν σε ενέργειες προετοιμασίας.
Την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα,συνεχίζει να προχωρά στην εγκατάσταση βαλλιστικών βλημάτων στην ανατολική της ακτή και απειλεί να πλήξει αμερικανικούς στόχους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ από τις 10 Απριλίου και μετά.
Ομως οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις άφησαν να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύουν προς το παρόν να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό. Πάντως τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών της ΕΕ με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr