26.4.13

H Β.Κορέα διακόπτει κάθε διάλογο με την Νότια - Συνεχίζει την ενίσχυση των συνόρων της


Tεντώνει το σχοινί η Βόρεια Κορέα στην διένεξη που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με τη Νότιο Κορέα , και την Ιαπωνία, καθώς δεν επιτρέπει ούτε την έναρξη διαλόγου για την διευθέτηση της κρίσης.
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε σήμερα την πρόταση της Νότιας Κορέας για διάλογο σχετικά με τις διακορεατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Κεσόνγκ, που έκλεισε στις 3 Απριλίου η Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.
Η Νότια Κορέα έδωσε χθες, Πέμπτη, διορία 24 ωρών στο βορειοκορεατικό καθεστώς για να αποδεχτεί την πρόταση, αλλιώς θα λάβει «σημαντικά μέτρα».

«Αν οι νοτιοκορεατικές μαριονέτες συνεχίσουν να επιδεινώνουν την κατάσταση, θα αναγκαστούμε να πάρουμε οριστικά και σοβαρά μέτρα», απάντησε από την πλευρά της η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.
Η Πιονγκγιάνγκ απαγόρευσε στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Κεσόνγκ, που βρίσκεται στο βορειοκορεατικό έδαφος περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών και απέσυρε τους 53.000 εργαζόμενους της σε αυτό.
Οι Βορειοκορεάτες αποφάσισαν να ρίξουν και άλλο λάδι στη "φωτιά" με την οχυροποίηση των συνόρων τους με τηn Νότιο Κορέα, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει στο defencenet.gr. Διαδικασία την οποία συνεχίζει με έντονους ρυθμούς.
Η Βόρεια Κορέα συλλέγει αντιαρματικές κατασκευές από δοκούς ογκόλιθους και τσιμέντο στην περιοχή που συνορεύει με τη Νότια Κορέα.
Tο κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι Beijing TV έδειξε πως οι στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας κατασκευάζουν τεράστιες κολώνες από μπετόν στην παραμεθόρια περιοχή. Κατά τη γνώμη του καναλιού, τα οδοφράγματα θα συγκρατούν τα άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό τεχνικό εξοπλισμό της Νότιας Κορέας σε περίπτωση έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων.
Το κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι παρατήρησε ότι η κατασκευή των αντιαρματικών οδοφραγμάτων δεν είναι συνηθισμένο έργο για τους Βορειοκορεάτες και ότι η ηγεσία της Βόρειας Κορέας προφανώς ετοιμάζεται για πόλεμο.
H κρίση της κορεατικής χερσονήσου, κρατάει ήδη πού καιρό, δεν δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης, και οδηγεί τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Μην ξεχνάμε ότι αυτόείναι το πρώτο σοβαρό τεστ για τον νεαρό ηγέτη της Β.Κορέας το οποίο πρέπει να περάσει επιτυχώς, δείχνοντας πυγμή, για να μην αμφισβητηθεί η εξουσία του.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr