24.4.13

Σήμα FSB προς την MI5 - "Κίνδυνος χτυπήματος από Τσετσένους ισλαμιστές στη Βρετανία"



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ
Προειδοποίηση απευθύνει η FSB  στην βρετανική ΜΙ5 για την δημιουργία τρομοκρατικού δικτύου από Τσετσένους ισλαμιστές, τους οποίους το βρετανικό κράτος με «χαρά» υποδέχθηκε, δίνοντάς τους και άσυλο.
Θυμίζουμε ότι η FSB την ίδια προειδοποίηση είχε απευθύνει και στο FBI, για τους αδελφούς Τσερνάεφ. Η προειδοποίηση όμως αγνοήθηκε με τα γνωστά αιματηρά αποτελέσματα.

Η Μ. Βρετανία κινδυνεύει από εξτρεμιστές Tσετσένους, εξόριστους από το Βόρειο Καύκασο, στους οποίους έχει επιτραπεί η παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε, στην Daily Mail ο Igor Korotchenko, Σύμβουλος της ρωσικής Κυβέρνησης, ειδικός σε ζητήματα Ασφάλειας.
Ο ίδιος, χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» για τη Μ. Βρετανία την παραμονή ριζοσπαστών Τστσένων στο έδαφος της, επισημαίνοντας πως μετά τα γεγονότα της Βοστώνης, η προσοχή της «ΜΙ5» θα  πρέπει να στραφεί στους συγκεκριμένους μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν γίνει δεκτοί ως αιτούντες άσυλο και θεωρούνται εχθροί του Βλάντιμιρ Πούτιν, και του ρωσικού κράτους.
Υποστήριξε επίσης, ότι το σενάριο της μη ορθής αξιολόγησης από πλευράς «FBI», των προειδοποιήσεων των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών για τον Tamerlan Tsarnaev, θα μπορούσε να επαναληφθεί και στη Μ. Βρετανία, λόγω της περιορισμένης, τα τελευταία χρόνια, συνεργασίας του Λονδίνου με τη Μόσχα, εξαιτίας της υπόθεσης δολοφονίας (2006) του ALEXANDER LITVINENKO.
«Πρόκειται για επαγγελματική αποτυχία της αμερικανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε στις ΗΠΑ είναι για ποιο λόγο δεν συνεργάζεται, σε επιθυμητό- από πλευράς ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών- επίπεδο, για ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας;
Η ίδια απειλή ισχύει και για τη Βρετανία, η οποία υπήρξε πρόθυμη να δεχθεί τρομοκράτες και εξτρεμιστές (Tσετσένους δηλαδή) από το Βόρειο Καύκασο. Η “MI5” πλανάται εάν θεωρεί ότι τα άτομα με επιχειρησιακή εμπειρία στην τρομοκρατία στο Βόρειο Καύκασο, θα μετατραπούν, ερχόμενα στο Λονδίνο, σε αξιοπρεπή μέλη της κοινωνίας. Υφίσταται σοβαρός κίνδυνος δημιουργίας τρομοκρατικού δικτύου, πιο επικίνδυνου ακόμα, κι από τον “IRA”», δήλωσε ο Korotchenko.
ΗΠΑ και Βρετανία μέχρι τώρα έβρισκαν τους Τσετσένους βολικούς, καθότι αποτελούν ένα μεγάλο αγκάθι για τους μεγάλους γεωπολιτικούς τους αντιπάλους τους Ρώσους, και ελπίζανε μέσω αυτών να ελέγξουν τα κοιτάσματα της Κασπίας, αλλά και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς εντός της ρωσικής επικράτειας.
Όμως οι Τσετσένοι είναι μια σκληρή τουρκική φυλή, και ισχύει για αυτούς ότι και για τους υπόλοιπους της φυλής «ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται», και σε συνδυασμό με τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό που τους διακατέχει, ήταν ζήτημα χρόνου να στραφούν ενάντια στους υποστηρικτές τους. Δεν τους αγαπούν επειδή τους στηρίζουν, αντίθετα τους μισούν βαθύτατα, και απλά τους χρησιμοποιούν προς ώρας. Η στάση της Δύσης απέναντί τους δεν μπορεί να παραμείνει ίδια πλέον. Στις συμφωνίες με τον διάβολο, είναι γνωστό, ότι αυτός δεν κρατάει ποτέ το λόγο του.
Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr