19.4.13

Efenpress: Μέχρι...αποστακτήρες για παραγωγή τσίπουρου κ.λ.π., βρέθηκαν στις φυλακές της Νιγρίτας!!!


 Φυλακές Νιγρίτας: Βρέθηκαν μαχαίρια και... βραστήρες για ποτά από φρούτα!
Από αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες μέχρι... αυτοσχέδιους βραστήρες για τη δημιουργία αλκοολούχων ποτών από φρούτα, αλλά και ένα μηχανισμό για τατουάζ από... στιλό εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Οπως έγινε γνωστό ο αιφνιδιαστικός έλεγχος διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με τη συνδρομή ομάδας Ε.Κ.Α.Μ και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο ακουστικά κινητού τηλεφώνου, πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια, δύο μεγάλες λάμες, μία κάρτα SIM κινητού τηλεφώνου, ένας φορτιστής αυτοκινήτου κινητού τηλεφώνου, μία τράπουλα, ενώ σχεδόν σε κάθε κελί που ελέγχθηκε εντοπίστηκαν αυτοσχέδια κομμάτια από σκουπόξυλα, αιχμηρά και ακονισμένα. Οπως προκύπτει από πληροφορίες οι σκούπες και οι σφουγγαρίστρες συμπεριλαμβάνονται μαζί με τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα π.χ. ατομικής υγιεινής, στα είδη που επιτρέπεται να αγοράσουν οι κρατούμενοι με δικές τους δαπάνες. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς λιμάρουν τα σκουπόξυλα μετατρέποντας τα σε αυτοσχέδια «όπλα».
Αυτό όμως που εξέπληξε ιδιαίτερα τους αστυνομικούς ήταν ο εντοπισμός σε κελιά τριών αυτοσχέδιων βραστήρων για τη δημιουργία αλκοολούχων ποτών, τους οποίους κατασκευάζουν οι κρατούμενοι για να φτιάχνουν αλκοόλ από... φρούτα! Επίσης, σε ένα από τα κελιά εντοπίστηκε και ένα μοτοράκι για δημιουργία τατουάζ, που είχε φτιαχτεί από κομμάτια στιλό και μελάνι. Οπως επισημαίνουν στελέχη του σωφρονιστικού συστήματος η εφευρετικότητα των κρατουμένων είναι απίστευτη και πολλά άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν είδη καθημερινής χρήσης για να δημιουργήσουν από αυτοσχέδια όπλα μέχρι κάθε είδους αντικείμενα. Οι έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
agelioforos