2.4.13

Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής - Νέος υπουργός ο Χ. Γεωργιάδης


Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.


Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι και επίσημα ο νυν Υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης. Την θέση του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου μέχρι πρότινος Γενική Δ/ντρια Υπ. Ενέργειας. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 09:30, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο.

Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της Κύπρου



Δείτε το ρεπορτάζ του ΡΙΚ για το θέμα:


Όπως αναφέρει το SigmaLive, υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.
REAL