30.4.13

Το μεσημέρι το τετ α τετ Βενιζέλου - Παπανδρέου



Και ξαφνικά υπό το φως των διαρροών για διασπάθιση του κομματικού χρήματος την εποχή του πρώην προέδρου του κόμματος, προέκυψε συνάντηση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ: Το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντήσει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε τετ α τετ στο πόδι με τον προκάτοχό του στη Βουλή και συμφώνησαν «να τα πουν». Χθες, το γραφείο Βενιζέλου τηλεφώνησε στο γραφείο Παπανδρέου και το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα το μεσημέρι.


Οι διαρροές της Ιπποκράτους για την κατάσταση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επί προηγούμενης ηγεσίας έχει προκαλέσει την οργή του πρώην προέδρου και των ανθρώπων του. Ωστόσο, ο Ευ. Βενιζέλος έχει δεσμευτεί ότι σε επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα οικονομικά, στη βάση πορίσματος που έχουν συντάξει οι έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών που λειτουργούν στη χώρα. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις της Ιπποκράτους ότι το πόρισμα δεν έχει συνταχθεί, οι πληροφορίες επιμένουν πως βασικά του σημεία βρίσκονται στα χέρια του Ευ. Βενιζέλου, συνεργάτες του οποίου πραγματοποίησαν και τις σχετικές διαρροές.

Η υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ως «βόμβα» στο εσωτερικό του κόμματος, αφού από την πολιτική αμφισβήτηση του πρώην πρωθυπουργού περνάει στην ηθική αμφισβήτησή του, γεγονός που προκαλεί την σφοδρή αντίθεση των «παπανδρεϊκών» και φυσικά του ιδίου του Γ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Δρόμος γυρισμού δεν υπάρχει. Τα πορίσματα δεν μπορεί παρά να δουν το φως της δημοσιότητας. Ανώτατη πηγή της Ιπποκράτους χαρακτήριζε χθες «αυταπόδεικτο» το θέμα με τις υπέρογκες σπατάλες, ενώ σημείωνε ότι η πρόκληση πλέον για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος είναι να δικαιολογήσει τα ποσά. 

Η υπόθεση, όπως εξελίσσεται, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε παρέμβαση του εισαγγελέα, την ίδια στιγμή που η πλευρά του Γ. Παπανδρέου σημειώνει με έμφαση τον τρόπο με τον οποίο «η ΝΔ συμπεριφέρεται έναντι του Κ. Καραμανλή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει εν εξελίξει σχέδιο του Ευ. Βενιζέλου για απαξίωση του προκατόχου του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το όλο θέμα απασχολεί την κυβέρνηση που δεν θέλει να δει τη συνοχή ενός εκ των εταίρων να κλονίζεται…
real.gr