16.4.13

 ΚΚΕ: Κυβερνητική προπαγάνδα για τον διχασμό των εργαζομένων


† À ¿ È ·
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού έκανε λόγο για ένα νέο «γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περισσού:
«Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων.

Οι απολύσεις στο δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προωθούν παραπέρα την παράδοση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η κυβερνητική προπαγάνδα έχει στόχο το διχασμό των εργαζομένων, τον αποπροσανατολισμό τους από τις αιτίες της κρίσης, τη νομιμοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που θα ενταθούν και στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την πλήρη κατάργηση του κατώτατου μισθού και την επέκταση της μισθολογικής ευελιξίας. Δεν πρόκειται για «απαίτηση της κοινωνίας», όπως σκόπιμα ισχυρίζονται.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις οφειλές σε εφορίες, ταμεία και ΔΕΗ αποτελούν κυνική πρόκληση απέναντι στον εργαζόμενο λαό, τη στιγμή που το χαράτσι μονιμοποιείται, η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτούς και άδικους φόρους, όσες δόσεις και αν μπουν, ενώ ενεργοποιούνται σε βάρος τους μηχανισμοί δήμευσης και κατάσχεσης.
Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι, στα πλαίσια της πολιτικής, που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δεν πρόκειται να υπάρχει ανακούφιση, αλλά επιδείνωση της θέσης τους».
http://ysterografa.gr/