9.4.13

Στην Κύπρο ένα δις δολάρια που διαβιβάστηκε από το εξωτερικό στους ΜΚΟ της Ρωσίας!


Στην Κύπρο ένα δις δολάρια που διαβιβάστηκε από το εξωτερικό στους ΜΚΟ της Ρωσίας!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θα ήταν σωστο να να διατεθεί ως βοήθεια στην Κύπρο 1 δις. δολ., το οποίο διαβιβάστηκε από το εξωτερικό για χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στη Ρωσία στη διάρκεια τεσσάρων μηνών.
To πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ μετέδωσε από τον Ανόβερο της Γερμανίας το ακόλουθο τηλεγράφημα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στις οποίες προέβη στην τελική συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ:

«Αυτά τα χρήματα – που δεν είναι και λίγα, 1 δις. δολ. θα μπορούσαν να διατεθούν – στην Κύπρο ως βοήθεια και τότε δε θα χρειαζόταν να ληστέψουμε τους δυστυχισμένους καταθέτες», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης στην τελική συνέντευξη Τύπου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Γερμανία.
Ο κ. Πούτιν εξέφρασε πεποίθηση ότι ο τρόπος, ο οποίος επιλέχθηκε για την επίλυση του χρηματοοιοκονομικού προβλήματος της Κύπρου «αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πουθενά ξανά».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία «συμβάλλει στην επίλυση του χρηματοοικονομικού προβλήματος της Κύπρου» και ανέφερε ως παράδειγμα το δάνειο ύψους 2,5 δις. δολαρίων, το οποίο χορηγήθηκε από τη Ρωσία στη Κύπρο. «Αποφασίσαμε να αναδιαρθρώσουμε το δάνειο αυτό και αυτή είναι η συμβολή μας στην επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι ανησυχίες των ρωσικών αρχών δε συνδέονται με τη δράστη των ΜΚΟ στη Ρωσία, αλλά με τη χρηματοδότησή τους από το εξωτερικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Κατάφερα να τους μεταφέρω τις ανησυχίες, οι οποίες δε συνδέονται με τη δραση των ΜΚΟ, αλλά με τη μαζική χρηματοδότησή τους από το εξωτερικό», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι την προηγούμενη μέρα το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντησή του με την κα Άγκελα Μέρκελ. «Οι ενέργειές μας δεν αποβλέπουν στο κλείσιμο των οργανισμών αυτών, ούτε στην απαγόρευσή τους, αλλά στο να θέσουμε υπό έλεγχο τα σχετικά χρηματικά ρεύματα», εξήγησε ο κ. Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά δαπανώνται για εσωτερική πολιτική δράση των προαναφερθέντων ΜΚΟ.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι μόνο στη διάρκεια τεσσάρων μηνών στους οργανισμούς αυτούς διατέθηκαν 28,3 δις. ρούβλια και πρόσθεσε ότι «αυτό δε μπορεί να μην προκαλέσει ερωτήματα».
«Η ελευθερία της δράσης των ΜΚΟ δεν περιοορίζεται καθόλου, απλά πρέπει να καταχωρηθούν», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.
ΡΩΣΙΑ /http://www.briefingnews.gr