25.4.13

Οι συστάσεις Σαμαρά και ο έντονος διάλογος με την Σκοπούλη



Αυστηρό μήνυμα έστειλει ο Πρωθυπουργός προς τους υπουργούς προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση. «Ξαναθυμίζω ότι όποιοι υπουργοί έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων και να συνεννοούνται μαζί τους. Όταν κατά τη διαβούλευση διαπιστώνονται προβλήματα και αντιρρήσεις σας παρακαλώ να ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλυθούν πριν φτάσουν στη βουλή».


Παράλληλα ο Α. Σαμαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου «Θυμίζω ότι δεν πρέπει να την πάθουμε, όπως εκείνοι που νίκησαν στα δύσκολα και πήγαν από... ατύχημα. Περάσαμε τους βαθύτερους ωκεανούς μη πνιγούμε σε μία κουταλιά νερό»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων «Το να διώχνεις επίορκους, κοπανατζήδες ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια (εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα), όταν γίνονται αιματηρές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και όταν υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόκληση. Αντίθετα με τις αλλαγές που θα κάνουμε με το υπουργείο Εσωτερικών θα δείξουμε ότι κάτι καινούργιο αρχίζει. Η κοινωνία θα είναι απόλυτα με το μέρος μας». 

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα επισήμανε: 

-το όποιο δημοσιονομικό κενό εντοπίστηκε, δεν χρειάστηκε νέα μέτρα.

-για πρώτη φορά υπήρξαν ελαφρύνσεις φορολογικών συντελεστών κυρίως στον φόρο ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

-για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ότι είμαστε μέσα στους στόχους του προγράμματος.

-για πρώτη φορά θεσπίστηκαν πολλές δόσεις για την εξόφληση των οφειλών των ιδιωτών προς της εφορία και προς τις Τράπεζες.

-η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες προχωρά ενώ στο επόμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προωθείται ρύθμιση για συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο.

Ο Έντονος διάλογος Σαμαρά - Σκοπούλη 

Ωστόσο και λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του Πρωθυπουργού και της Φ. Σκοπούλη 

Η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον τομέα της

Φ. Σκοπούλη: 
Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο υπουργείο

Α. Σαμαράς: Γιατί δεν με ενημερώσατε; 

Φ. Σκοπούλη: Ενημέρωσα τον υπουργό 

Α. Σαμαράς: Τριψήφιο νούμερο δεν έχετε στο γραφείο σας; 

Φ. Σκοπούλη: Θέλω καλύτερη συνεργασία με τους υπουργούς 

Α. Σαμαράς: Και εγώ απαιτώ να ενημερώνετε για να μην φτάνουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο 

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε χωρίς την παρουσία του Α. Μανιτάκη. Μετά την απόσυρση της διάταξης και την αντιπαράθεση του με τον Α. Ρουπακιώτη αποφάσισε να μην παραστεί για λόγους ασθενείας. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Α. Μανιτάκη αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την απουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 



Στην Κίνα ο πρωθυπουργός τον Μάιο 
Ένα ακόμα σημαντικό ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά οριστικοποιήθηκε. Ο πρωθυπουργός στα μέσα Μαΐου – αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα – θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο. 

Στόχος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με την νέα ηγεσία της Κίνας δεν θα είναι άλλος από την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας. 

Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ευρωπαϊκός και συγκεκριμένα το Βερολίνο και τον Ιούνιο όπως όλα δείχνουν επισκεφθεί τις ΗΠΑ.
real