16.4.13

Ινδία-Πακιστάν: Νεκρό γεράκι με κάμερα στα σύνορα…


«Άρωμα» κατασκοπείας φαίνεται πως έχει η υπόθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο «θερμό» μέτωπο της Ινδίας με το Πακιστάν, καθώς οι Ινδοί βρήκαν ένα νεκρό γεράκι στη δική τους πλευρά των συνόρων, το οποίο είχε πάνω του δεμένη μια μικροκάμερα επιτήρησης…
Το συμβάν καταγράφηκε κοντά στην αρχαία πόλη Τζαϊσαλμέρ, στην έρημο του Ρατζαστάν, ένα μέρος όπου οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις, τις οποίες προφανώς και θα ήθελαν να παρακολουθήσουν οι Πακιστανοί.
Επισήμως, οι υποψίες στρέφονται στο Πακιστάν, χωρίς βέβαια να μπορεί – ή να επιθυμεί – κανείς να το εμπλέξει ευθέως για να μη διαταραχθούν οι ευαίσθητες διπλωματικές ισορροπίες.

Για να είμαστε και πιο «υποψιασμένοι», το πιθανότερο είναι ότι οι Ινδοί παρατήρησαν το γεράκι να κόβει βόλτες με ασυνήθιστο «ενδιαφέρον» (είναι εφικτό να είναι προϊόν εκπαίδευσης) και υποπτευόμενοι αυτό που τελικά διαπίστωσαν, αποφάσισαν να το… προσγειώσουν.
Ο τρόπος μετάδοσης της είδησης οφείλεται αφενός στις διπλωματικές ισορροπίες και αφετέρου στις… οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών.
defence-point