17.4.13

Χαλκιδική: Η δικογραφία για την επίθεση στις Σκουριές - Τι δείχνουν οι κλήσεις των κινητών τηλεφώνων...

Οι αποκαλύψεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τους κατηγορούμενους για την επίθεση στο
εργοτάξιο στις Σκουριές

 - Τα κινητά τηλέφωνα διαψεύδουν τις καταθέσεις τους

 - ''Κάποιοι έκλειναν το δρόμο με κορμούς δέντρων''




«Κατηγορούμενος υποστήριζε ότι κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και το πρωί πήγε Εκκλησία. Διαπιστώνεται ότι το κινητό του εκπέμπει από τις Σκουριές το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου και το πρωί της Κυριακής, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, η γυναίκα του επικοινωνεί... 13 φορές στο κινητό του για να τον βρει» καταθέτει αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Άλλος κατηγορούμενος καταθέτει ότι κοιμήθηκε νωρίς και είχε κλειστό το κινητό του. Εκείνη τη μέρα είχε γενέθλια. Δεν βγήκε να διασκεδάσει και δεν δέχθηκε τηλεφωνήματα για ευχές (;)» προσθέτει ο ίδιος αξιωματικός στην πολυσέλιδη κατάθεσή του, που συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη «τρομοκρατική» δικογραφία, μέρος της οποίας δημοσιεύει  η «Βραδυνή».


Ένας άλλος κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε πάει για... κυνήγι στο Άγιο Όρος και είχε αφήσει τα κινητά του στο αυτοκίνητο. Έχουν καταγραφεί «απανωτές» τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα σε κατηγορουμένους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, την εμπρηστική επίθεση, με τις συσκευές τους να εκπέμπουν από κεραίες κινητής τηλεφωνίας των Σκουριών Χαλκιδικής.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους μερικές μέρες μετά την επίθεση στα μεταλλεία, αλλάζουν συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες λειτούργησαν σε δύο ομάδες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η μία προέβη στην επίθεση και η άλλη λειτούργησε υποστηρικτικά, κλείνοντας με κομμένους κορμούς δέντρων τους δρόμους για την αποτροπή ενδεχόμενης καταδίωξης. 

Ένας τουλάχιστον από τους «υποστηρικτές», σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν... υλοτόμος, καθώς η κοπή των δέντρων ήταν με τη μορφή «σκάλας», τρόπος που επιτρέπει στον ξυλοκόπο να κατευθύνει το σημείο πτώσης τους.

«Έπεσαν τα άλλοθι από τα κινητά» υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για κάποιους από τους κατηγορούμενους της καταδρομικής εμπρηστικής επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Αστυνομικός καταθέτει με λεπτομέρειες την ανάλυση των κλήσεων και επικοινωνιών των κατηγορουμένων μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και περιγράφει τον τρόπο «εφόρμησης» των δραστών. 

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι ένας από τους φύλακες των μεταλλείων, αναγνώρισε μόνο ως προς την φωνή, μία γυναίκα που συμμετείχε στην επίθεση. Ωστόσο όμως από την ανάλυση των επικοινωνιών της διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα ενεργοποιεί την κεραία με την ονομασία «ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΝΗ ΣΤΑΓΥΡΩΝ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» και «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑΓΥΡΩΝ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», πολύ μακριά από τα σημεία της επίθεσης. 
newsit