5.4.13

ΚΥΠΡΟΣ: Απειλούν με εκτελέσεις Αναστασιάδη και Δημητριάδη


Απειλούν με εκτελέσεις Αναστασιάδη και Δημητριάδη
Απειλές κατά τις ζωής τους δέχονται τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας όσο και οι οικογένειες τους, μετά τις εξελίξεις στην οικονομία με το κούρεμα των καταθέσεων.
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει στο σημερινό της φύλο συγκεκριμένη προκήρυξη που έφτασε στα γραφεία της, η οποία υπογράφεται από την «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Στον προκήρυξη απειλούνται ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Στην προκήρυξη που έστειλαν οι άγνωστοι, αναφέρεται: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».
«Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων. Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς τους εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε».
Μέσα από την επιστολή, η οποία παραδόθηκε στην αστυνομία για τα περαιτέρω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι συντάκτες της είναι προετοιμασμένη για εγκληματική ενέργεια και μάλιστα ότι έχουν τους ανθρώπους για να διαπράξουν κάτι τέτοιο.
Τονίζεται επίσης στην επιστολή ότι έχουν «τον τρόπο και τη δύναμη να ξέρουμε κάθε στιγμή που είναι κάθε μέλος της οικογένειας σας».
«Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα». Οι άγνωστοι υποστηρίζουν ότι η «ομάδα» τους «θα δρα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Κύπρο και θα τιμωρεί όσους μας κατάντησαν έτσι. Δεν έχουμε όρια και αυτό λάβετε το πολύ σοβαρά».
«Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου», προστίθεται, «πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής. Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου, θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ο Διοικητής δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται απειλές. Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλές σε βάρος του ξεκίνησαν εδώ και αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα η σύζυγος του κ. Δημητριάδη να διαγράψει τα παιδιά τους από το σχολείο όπου φοιτούσαν και να φύγουν στο εξωτερικό.